Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Build 2014, Ден 1: Връхните точки, изненадите

Microsoft създаде големи новини през първия ден на конференцията Build с внушителни новости в Windows, Windows Phone и др.

03 април 2014
27222 прочитания
14 одобрения
1 неодобрение

Build 2014 се провежда в Сан Франциско между 2 и 4 април

Отне на Microsoft само три часа, за да отмие всички тревоги, свързани с Windows. В keynote сесията на конференцията Build 2014 в сряда компанията поднесе добри новини както за заклетите PC потребители, които може би се чувстваха подминати от трансформацията на Windows 8 към сензорни екрани, така и за потребителите на Windows Phone, които изпитват глад за приложения и някои функции.

Microsoft обяви и големи, и не толкова големи обновления за тези платформи, плюс микс от други анонси. Това обобщение ще ви помогне да асимилирате най-важното от първия ден на Build 2014.

Прочетете още: Първи снимки на Nokia Lumia 930

Ъпдейт за Windows 8.1 и още

Вече сигурно сте виждали изтеклите в интернет екрани и данни на новия Windows 8.1, а вече е официално: голямото обновление за Windows 8.1 идва на 8 април и ще е достъпно за сваляне през Интернет за всички потребители, при това безплатно.

Също така Microsoft показа модернизирана версия на Start менюто, която ще зарадва много хора.

Друга важна новина от първия ден е, че Windows лицензът ще бъде безплатен за инсталитане на смартфони, фаблети и таблети с екрани, които са под 9 инча. Това ще направи Windows значително по-конкурентен спрямо Android и се очаква някои нови Windows устройства да са по-евтини не само за производителите, но и за крайните клиенти.

Бъдещето на Office за сензорни екрани

Бъдещата версия на Office беше показана накратко по време на keynote сесията с много функции, ориентирани към пръстови жестове.

Cortana в Windows Phone 8.1 предизвиква Siri и Google Now

Windows Phone 8.1 идва с много новости, като една от тях е гласовият асистент Cortana. Тази нова функция ще може да търси както из съдържаието в смартфона, така и в Интернет. Те първа ще разберем дали Cortana е на нивото на Siri и Google Now или е по-добра или пък по-лоша. В допълнение обновлението на Windows Phone подобрява Lock екрана, календара и други елементи.

Нови Windows Phone смартфони от Nokia, HTC и Samsung

Стивън Елъп от Nokia обяви новите Lumias 930, 630 и 635 в keynote сесията. Веднага след това HTC и Samsung също обявиха нови Windows Phone модели.

Универсални приложения ще работят върху смартфони, таблети, PC-та и Xbox One!

Точно така - Microsoft пуска софтуера Windows RunTime за Windows Phone 8.1, който ще позволи на разработчиците да пишат код, работещ върху всички гореспоменати платформи.

IE11 става мултиплатформен и по-подходящ за бизнес употреба

Microsoft иска Internet Explorer 11 да бдъе на всички устройства. Новата версия на браузъра ще дебютира с обновлението на Windows Phone 8.1. Като част от Windows 8.1 Update, IE 11 ще добави функции, като засичане на устройство. Браузърът ще знае дали сте на PC или на таблет, дали използвате сензорен екран или мишка и клавиатура и ще настройва интерфейса си според това. За потребителите на Windows 7 и Windows 8.1 новият режим Enterprise Mode ще предлага обратна съвместимост с IE 8 (съответно и със стари уеб приложения).

Windows за Интернет на нещата

Microsoft няма намерение да подминава горещите тенденции и обяви, че ще пусне версия на Windows за Интернет на нещата, която ще е подходяща за... много неща. Но засега няма какво повече да добавим за тази итерация на операционната система, тъй като компанията не даде никакви детайли, освен, че ще е напълно безплатна.

PC World САЩ

14 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Гореща тема"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Build 2014, Ден 1: Връхните точки, изненадите"    

абонамент за бюлетина