Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

ASUS допълва Strix портфолиото си с нова периферия и аксесоари

Нови слушалки Strix DSP, оптична мишка Strix Claw, механична клавиатура Strix Tactic Pro и падове за мишки Strix Glide ще предоставят на геймърите пълен набор от геймърски периферни устройства и аксесоари за игрите през лятото.

29 юли 2014
9023 прочитания
3 одобрения
0 неодобрения

Тайванската компания ASUS изглежда здраво се е захванала с разширяване на своите геймърски продуктови серии. При това на обновяване е подложена не само любимата на ентусиасти ROG фамилия, но също и по-новата линия Strix. Именно последната е обект на подобрение с най-пресния анонс от производителя, който включва няколко продукта: геймърски слушалки с аудио станция Strix DSP, оптична геймърска мишка Strix Claw, механична клавиатура Strix Tactic Pro и геймърски падове за мишки Strix Glide Control и Glide Speed. Въпросните изделия следват по петите представените наскоро геймърски слушалки Strix Pro и видеокартите Strix R9 280 и GTX 780. Следват по няколко думи повече за всяко от новите геймърски предложения на ASUS.

Подобно на Strix Pro, геймърските слушалки Strix DSP се отличават с мощни неодимови магнити с 60 мм диаметър и просторни шестоъгълни възглавници за ушите (130 мм в най-широката си част). Големите възглавници на Strix DSP прилепват плътно към главата и са удобни дори и по време на дългите геймърски маратони. Същевременно, за по-голямо удобство при продължителни пътувания, слушалките могат и да се сгънат, което позволява запазването на наушниците.

Strix DSP gaming headset

Аудио станцията Strix DSP, която е част от комплекта и се свързва само чрез USB порт, без да е нужно инсталирането на каквито и да е драйвъри, осигурява “истински 3D съраунд звук” посредством технологиите Dolby Headphone и Dolby Pro Logic IIx. За разлика от повечето други модели, Strix DSP директно обработва идващия 7.1-канален звук във виртуален 7.1 кръгов такъв, като по този начин качеството му не се занижава от преминаване през компютъра. Аудио станцията разполага и с високоефективна технология за шумоподтискане, която филтрира до 90% от външния шум. Станцията е снабдена и със самостоятелен изход за говорители и бутон, чрез който потребителите могат да превключват между слушалки и колони.

Слушалките и аудио станцията Strix DSP са съвместими с компютри под Windows и Mac, конзолата PlayStation 4 и много смартфони и таблети, уверяват от ASUS.

Strix Claw пък има претенциите да е “идеалната геймърска мишка за игра на FPS шутъри”. Според компанията, нейният оптичен сензор от геймърски клас с 5000 точки на инч (dpi) осигурява 1:1 предаване на движенията и гъвкав контрол. Движението се отчита със скорост до 3,32 метра в секунда (130 инча в секунда) с точност, която може да се регулира със стъпка 50dpi, така че Strix Claw лесно се конфигурира, за да се приспособи към всяка ситуация с необходимата за целта прецизност. Мишката дори разполага с бутон, с който „снайперистите“ могат да намалят незабавно чувствителността и по този начин да спрат трептенията на оптичния мерник. Статусът на DPI настройките може да се следи чрез LED индикатор на мишката.

Strix Claw optical gaming mouse

Проектираната за работа с дясната ръка мишка Strix Claw има общо осем бутона, функциите на три от които се задават от потребителите. Интуитивният софтуер на Strix позволява прехвърлянето на всеки бутон или функция от клавиатурата на мишката, което осигурява  допълнително удобство на геймърите. Инженерите на ASUS са снабдили Strix Claw и с произведени в Япония Omron D2F-01F прекъсвачи, които са добре познати и с отлични отзиви от гейминг общността, тъй като предлагат по-плавни кликове и отлична отзивчивост, което от своя страна намалява умората и схващането на пръстите.

Освен това, мишката Strix Claw е много лесна за инсталация и персонализиране и позволява на потребителите просто да я включат и използват или да извършат фини настройки с включения в пакета софтуер. Вградените 64KB памет гарантират възможността за бързо свързване и използване навсякъде, без нужда от инсталация на файлове.

Изцяло за целите на гейминга е разработена и издръжливата механична клавиатура Strix Tactic Pro. Тя дава избор от няколко вида прекъсвачи Cherry MX: Black, Blue, Brown или Red. Тези висококачествени прекъсвачи (бутони) имат живот от 50 милиона натискания, или 10 пъти повече спрямо масовите клавиатури. Те са също изключително чувствителни, което помага на геймърите да увеличат на максимум коефициента си на действия в минута (APM).

Strix Tactic mechanical gaming keyboard

Strix Tactic Pro използва най-високия клас технология N-Key Rollover (NKRO) чрез USB, за да гарантира, че всяко натискане е регистрирано, без значение колко клавиша са задържани в момента. Когато пък потребителите искат Strix Tactic Pro да работи като традиционна клавиатура, в действие влиза Rollover-ът, състоящ се от шест клавиша (6KRO).

Strix Tactic Pro е снабдена 13 самостоятелни макро бутона за лесно персонализиране на командите. Потребителите могат да променят дори функциите на клавишите от F1 до F8 с макроси за общо 21 команди. Strix Tactic Pro разполага и с отделен клавиш, чиято функция е да записва действия и последователности на натисканията на клавиши, без прекъсване на играта.

Подобно на геймърската мишка Strix Claw, механичната клавиатура Strix Pro предлага избор от включване без инсталация на драйвъри или извършване на фини настройки и персонализация чрез включения в пакета софтуер.

Като допълнение към новата гейминг серия Strix, ASUS предлага и два висококачествени пада за мишки – Strix Glide Control и Strix Glide Speed. Имената на двата продукта отразяват разликите в материята, която ги прави подходящи за различни жанрове игри.

Strix Glide Control е с повърхност от тежка и плътна материя, която осигурява подходящо управление на игрите, изискващи добър контрол и абсолютна прецизност.

Strix Glide Control mousepad

Strix Glide Speed пък е създадена за игрите, които изискват бързи реакции и ефективни движения. Падът има фино и леко покритие, което позволява на мишката да се движи гладко по цялата повърхност без никакво запъване.

Strix Glide Speed mousepad

За съжаление, на този етап от ASUS не споменават цени и дати за наличност на новите си периферни устройства и аксесоари. С повече информация по тази част вероятно разполагат местните дистрибутори на марката – Мост и Ресет Компютърс.

3 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "PC периферия и аксесоари"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"ASUS допълва Strix портфолиото си с нова периферия и аксесоари"    

абонамент за бюлетина