Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

9 начина да заключите iPhone или Android устройство, преди да го загубите

На всеки от вас му се е случвало да изпита онова ужасно чувство, осъзнавайки, че смартфонът му не е в джоба или чантата.

02 април 2015
24032 прочитания
4 одобрения
0 неодобрения

Текст: Павлин Луканов

Предполагам, на всеки от вас му се е случвало да изпита онова ужасно чувство, осъзнавайки, че смартфонът му не е в джоба или чантата. Разбира се, в повечето случаи просто го намирате на шкафа или под някой лист на бюрото, но как да се подготвим, в случай че устройството наистина е загубено или откраднато?

9 начина да заключите iPhone или Android устройство, преди да го загубите

Прочетете още: Слабите страни на смартфоните и как да ги коригираме

Естествено, вградените решения като "Find my iPhone" за iOS или Android Device Manager могат да помогнат, но все пак, ако таблетът или смартфонът ви попаднат в лоши ръце, можете да загубите много повече от самото устройство, преди да сте намерили неговото местоположение.

Най-добрият начин за борба с подобни случаи е предварителната подготовка. Ако заключите устройствата си по правилния начин, крадците ще получат единствено хардуера.

Преди да започнем

И така, в началото е добре да се справите с нещо толкова очевидно и лесно за изпълнение, че може да бъде определено като бонус или първа стъпка. Защо изобщо се спирам на това? Понеже много хора решават да не използват PIN заключване за смартфона или таблета си.

Ако става дума за домашен таблет, който стои на нощното шкафче или масата, може и да не е необходима подобна мярка (макар че винаги има възможност някой да ви обере). Що се отнася до телефона ви обаче, все пак там са всичките ви мейли, контакти, снимки, пароли и други лични данни, които едва ли бихте искали да попаднат в чужди ръце. Е, най-лесният начин да ги защитите е чрез заключване на екрана с PIN.

Ако заключите устройствата си по правилния начин, крадците ще получат единствено хардуера

Така поне направете тази лесна крачка, ако все още не сте. За iOS влезте в Settings > Passcode (или Touch ID & Passcode). За Android влезте в Settings > Security > Screen Lock.

И сега към по-сериозните решения

1. Проверете дали Find my iPhone/iPad и/или Android Device Manager работят

Двете услуги позволяват откриването и отдалеченото заключване на устройствата ви. Освен това имате още възможност да ги накарате да звъннат или дори да изтриете всичките данни, които се намират в тях.

Но тези приложения няма да ви помогнат, ако не са включени преди изчезването на устройството, а можете да бъдете сигурни, че не искате първият път, в който ви се наложи да използвате тези услуги, е веднага след като устройството ви е изчезнало.

Проверете дали Find my iPhone/iPad и/или Android Device Manager работят

За да настроите съответната услуга за Android: отворете стандартен браузер, влезте с Google акаунта, който използвате и на мобилното си устройство, и посетете Android Device Manager страницата.

След като стигнете до там, има два сценария: местоположението на устройството ви се появява на екрана или ще бъдете подканени да изпратите известие на телефона/таблета си. Ако вече не сте го направили, сега е подходящ момент за това, тъй като по този начин давате позволение на Android Device Manager да проследява устройството.

При iOS: отидете в Settings, iCloud, Find My iPhone (или iPad) и проверете дали Find My iPhone настройката е активирана. Ако не е, го направете сега. След това влезте в iCloud.com на десктоп браузер, натиснете Find My iPhone иконата и можете да се уверите дали устройството ви се показва на картата.

2. Настройте устройството си да изисква парола веднага (или почти веднага) след като мине в режим на готовност

Ако желаете, можете да настроите вашия iPhone (или Android устройство) да се „събужда“ без необходимост от парола, ако наскоро е бил отключван – в рамките на няколко часа или минути.

Това е удобно, но дали е мъдро? За домашен таблет оставянето на такава възможност за до час изглежда като подходящо решение.

При смартфоните обаче по-скоро трябва да се зададе интервал на не повече от пет минути без въвеждане на парола.

Ето как да проверите и вероятно да подсилите собствените си "wake without passcode" настройки.

За Android: влезте в Settings > Security > Automatically lock и изберете настройка - можете да избирате между 30 минути и веднага. Може би тънката линия между сигурност и удобство, ако ползвате устройството си постоянно, е изборът да падне някъде между 30 – 5 секунди.

Настройте устройството си да изисква парола веднага (или почти веднага) след като мине в режим на готовност

За iOS: влезте в Settings > Passcode > Require Passcode. Тук можете да направите своя избор между четири часа и веднага. Ако използвате Touch ID за отключване на вашия iPhone или iPad, нямате избор за друга настройка освен „Веднага“ (Immediately).

3. Блокиране на достъпа до Control Center [iOS]

След iOS 7 както iPhone, така и iPad устройствата се доставят с Control Center, удобен плъзгащ се прозорец, който дава бърз достъп до настройките на устройството за Wi-Fi и мобилната мрежа, управление на аларми, таймери, камера и др.

Поради опцията за достъп от заключен екран Control Center дава лесна възможност за привеждане на iPhone в "Do Not Disturb" режим или „Самолетен режим” без въвеждането на парола.

Блокиране на достъпа до Control Center [iOS]

За съжаление по този начин Control Center дава лесна възможност на всеки да използва изброените възможности. Ако смартфонът ви бъде откраднат, крадецът може безпроблемно да вкара устройството в „Самолетен режим”, като по този начин обезсмисля изцяло приложението Find My iPhone.

Моята препоръка е да блокирате достъпа до Control Center от iDevice екрана. И да няма да имате бърз достъп до "Do Not Disturb" режима само с едно плъзгане и натискане, но по-добре да сте защитени.

За да направите това, отидете в Settings > Control Center и изключете "Access on Lock Screen" настройката.

4. Използвайте по-силен PIN или парола [Android and iOS]

Нищо не може да ви попречи да повишите сигурността на устройството си чрез въвеждането на по-дълъг PIN или дори направо парола.

Използвайте по-силен PIN или парола [Android and iOS]

При Android смартфоните можете да зададете цифров PIN или буквено-цифрова парола с дължина до 16 символа, което, разбира се, е повече от достатъчно за възпрепятстване на обикновените крадци (приемайки, че не изберете парола, подобна на "password123456789").

Междувременно се оказва възможно създаването на парола от 50 символа на iPhone/iOS. Това, дали наистина имате нужда от подобна парола, е личен избор, а някак си въвеждането й би отнело най-малкото доста време, но разполагате с подобна възможност.

Ето какво да направите:

Използвайте по-силен PIN или парола [Android and iOS]


За Android: изберете Settings > Security > Screen lock и тук можете да изберете между PIN или Password (парола) и следвайте стъпките.

За iOS: изберете Settings > Passcode и изключвате опцията за Simple Passcode (опростена парола). След като направите това, ще бъдете подканени да създадете и потвърдите нова парола.

5. Криптиране на данните [Android]

Добрата новина за всички, купили Android смартфон или таблет с най-новата версия на операционната система Lollipop, е, че данните на устройството ви са криптирани по подразбиране, което ги прави на практика нечитаеми без въвеждането на паролата ви.

По-старите Android базирани телефони и таблети за съжаление не включват тази екстра по подразбиране. Тук са включени и моделите, които получават обновление до Lollipop. Това обаче не бива да ви отчайва, понеже тази възможност е налична и може лесно да бъде активирана, но може да е необходимо известно време, преди всичките ви данни да бъдат криптирани. В процеса на криптиране няма да можете да използвате устройството си. Освен това е необходимо да е свързан към зарядното устройство и електрическата мрежа/компютър по време на целия процес.

Предварително трябва да имате и зададена парола за „Screen Lock”. Интересно е, че даден производител на смартфони може да не позволи тази опция.

Ако сте готови, да започваме: изберете Settings > Security > Encrypt phone и след това просто потвърдете.

Все пак трябва да сте внимателни, понеже има възможност да изгубите данните си, ако прекъснете процеса. Ако искате да премахнете криптирането, ще се наложи да изтриете всичко от телефона.

6. Включване на Activation Lock [iOS]

Разбира се, болшинството от крадците нямат интерес към личните ви данни и те са просто странично занимание, преди да го форматират и продадат.

Включване на Activation Lock [iOS]

Нова възможност в iOS 8, наречена Activation Lock, може да предотврати реактивирането на изгубено/откраднато устройство без наличието на вашата парола. Това на практика превръща откраднатия продукт в безполезна плочка хардуер.

Звучи доста практично, но за да се възползвате от тази функционалност, трябва предварително да сте активирали "Find my iPhone"/"Find my iPad" на въпросното устройство. За да проверите това, следвайте тези вече познати стъпки: влезте в Settings > iCloud > Find my iPhone (или iPad), където Find my iPhone/iPad трябва да е активна.

7. Поставете името си и информация за контакт на заключения екран [Android]

Ако по някаква причина телефонът или таблетът ви бъде изгубен, винаги можете да използвате удобната възможност, която предоставя Android Device Manager за заключване на устройството и изкарване на спасително (rescue) съобщение на заключения екран. С малко повече късмет някой добър човек може да намери устройството и да се свърже с вас.

Ако по някаква причина телефонът или таблетът ви бъде изгубен, винаги можете да използвате удобната възможност, която предоставя Android Device Manager за заключване на устройството и изкарване на спасително (rescue) съобщение на заключения екран.

Идеята е добра, но в случай, когато устройството няма връзка с мрежа, няма да върши никаква работа. Вместо това можете предварително да добавите съобщение, което е видимо на заключения екран на устройството ви. То може да съдържа вашите имена, телефонен номер (разбира се, не на въпросното устройство), мейл адрес или друг начин за връзка.

Поставете името си и информация за контакт на заключения екран [Android]

За да направите това, следвайте тези прости стъпки: влезте в Settings > Security > Owner info и въведете текста на съобщението. За устройства преди Lollipop трябва да отметнете и „Show owner info on lock screen“.

8. Настройте iPhone/iPad да изпрати "ping" към Apple преди изтощаване на батерията [iOS]

Това е доста полезна възможност при изгубено устройство, чиято батерия се изтощи и няма как да изпрати информация към Find My iPhone. За да я активирате, влезте в Settings > iCloud > Find my iPhone (или iPad) и включете Send Last Location.

Това на практика дава възможност на устройството да изпраща информация, включваща и местоположението му към сървърите на Apple, като по този начин имате информация къде се е намирал вашият iPhone или iPad, преди да се изключи.

9. Скрийте известията от заключения екран [Android "Lollipop" и iOS]

Известията, показващи се при заключен екран, са удобен и бърз начин да видите кратка информация относно мейли, текстови съобщения, събития от календара и др., без да е необходимо да отключвате смартфона си.

За съжаление това е и начин, по който сдобилите се с телефона ви могат да четат съобщенията ви и да надникнат в личния ви живот. Ако не желаете който и да е да преглежда известията ви, можете да ги скриете от заключения екран.

При Android "Lollipop": влезте в Settings > Sounds and notification и след това изберете „When device is locked“ (при заключено устройство). От тук можете да изберете измежду три опции: „Show all notification content“ (показване на цялото съдържание от известия), „Hide sensitive notification content“ (скриване на част от информацията) и „Don't show notifications at all“ (не показвай известия).

При iOS: за съжаление скриването на всички известия от заключения екран не е толкова лесно тук, както при Android. На практика трябва да проверите всяко приложение поотделно. Можете да направите това чрез Settings > Notifications и натискане на даденото приложение в „Include“ списъка. Там проверете дали „Show on Lock Screen“ не е включен.

4 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Мобилни комуникации"
КОМЕНТАРИ ОТ  

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 494

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 494

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 494
stivemarcov
13:46, 03 декември 2015
Паведамленне абсалютна фантастычныя Шмат карыснай інфармацыі і натхнення абодва з якіх мы ўсе павінны таксама хацеў, каб палюбавацца час і намаганні, якія вы ўклалі ў свой сайт і падрабязную інфармацыю вы прапануеце. Я закладкі вашага сайта. [ препратка ]
1
одобрения: 1
john.watsonsnu
22:31, 01 май 2017
Ница пост Проверявах непрекъснато този блог и съм впечатлен Изключително полезна информация особено в последната част, която се грижих за подобна информация Много търсех тази конкретна информация за много дълго време Благодаря и най-много късмет. [ препратка ]
2
одобрения: 1
jlgg000000
10:59, 10 май 2017
[ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] Mizuno Shop [ препратка ] pandora rings sale [ препратка ] official michael kors [ препратка ] oakley frogskins [ препратка ] Nike Free [ препратка ] coach outlet online [ препратка ] pandora charms sale [ препратка ] pandora charms [ препратка ] nike outlet [ препратка ] pandora outlet [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] mlb.com [ препратка ] air jordan shoes [ препратка ] Canada Goose Outlet [ препратка ] pandora charms black friday [ препратка ] prada outlet online [ препратка ] Oakley Holbrook [ препратка ] sunglasses hut [ препратка ] abercrombie us [ препратка ] prada outlet [ препратка ] ray ban sunglasses [ препратка ] ugg australia [ препратка ] mcm factory outlet [ препратка ] canada goose outlet [ препратка ] Nike Air Jordan [ препратка ] abercrombie outlet [ препратка ] landing gears [ препратка ] Ralph Lauren [ препратка ] Nike Free [ препратка ] veronique billat [ препратка ] Mizuno Shoes [ препратка ] longchamp outlet [ препратка ] kate spade handbags [ препратка ] pandora charms sale clearance [ препратка ] sunglasses hut [ препратка ] michael kors handbags outlet [ препратка ] Longchamp Outlet [ препратка ] prada bags [ препратка ] longchamp outlet [ препратка ] michael kors [ препратка ] jordan retro shoes [ препратка ] moncler coats [ препратка ] Cheap Ray Ban [ препратка ] Burberry outlet online [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] abercrombie and fitch [ препратка ] CHanel Factory Outlet [ препратка ] Air Max,Air Jordan [ препратка ] coach factory outlet online [ препратка ] salomon hiking shoes [ препратка ] prada factory outlet online [ препратка ] oakley australia [ препратка ] china wholesale [ препратка ] prada outlet online [ препратка ] coach carter [ препратка ] Hermes Outlet [ препратка ] prada outlet [ препратка ] Hugo Boss Online [ препратка ] tiffany co [ препратка ] kate spade bags [ препратка ] michael kors uk [ препратка ] coach australia [ препратка ] coach online [ препратка ] prada online [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] landing gear [ препратка ] kate spade outlet [ препратка ] huarache nike [ препратка ] moncler down jackets [ препратка ] burberry outlet [ препратка ] 2015 Nike Dunk [ препратка ] ray ban glasses [ препратка ] nike huarache shoes [ препратка ] Free Run [ препратка ] chrome store [ препратка ] pandora australia [ препратка ] cheap basketball shoes [ препратка ] ray ban online [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] timberland uk [ препратка ] moncler jacket mens [ препратка ] abercrombie outlet us [ препратка ] timberland boots [ препратка ] kate spade [ препратка ] burberry outlet [ препратка ] abercrombie outlet [ препратка ] asics shoes Australia [ препратка ] baseball jerseys [ препратка ] Nike Zoom [ препратка ] michael kors handbags [ препратка ] polo outlet [ препратка ] beats studio [ препратка ] burberry canada [ препратка ] michael kors tote [ препратка ] pandora australia [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] Oakley Holbrook sunglasses [ препратка ] Adidas Yeezy Boost 350 [ препратка ] prada sunglasses [ препратка ] Nike Air Max [ препратка ] top sunglasses [ препратка ] ray ban outlet [ препратка ] canada goose sale [ препратка ] Nike Free Run [ препратка ] coach outlet [ препратка ] burberry scarf [ препратка ] Air Max [ препратка ] coach shoes [ препратка ] coach outlet [ препратка ] official prada site [ препратка ] ugg boots [ препратка ] ray ban outlet [ препратка ] prada outlet online [ препратка ] pandora rings [ препратка ] Hyperdunk 2016 [ препратка ] louis vuitton uk [ препратка ] prada outlet [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] michael kors jet set tote [ препратка ] ray ban prescription glasses [ препратка ] nike shoes australia [ препратка ] coach outlet [ препратка ] oakley sunglasses [ препратка ] nike shox shoes [ препратка ] pandora rings [ препратка ] yeezy boost 350 [ препратка ] coach australia [ препратка ] abercrombie and fitch [ препратка ] Kate Spade Australia [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] coach outlet [ препратка ] michael kors purses on sale [ препратка ] mcm outlet [ препратка ] Wholesale Tank Tops [ препратка ] michael kors handbags [ препратка ] coach outlet store [ препратка ] burberry outlet online [ препратка ] prada us [ препратка ] mlb store [ препратка ] beats by dre [ препратка ] Coach Outlet [ препратка ] mlb shop [ препратка ] prada outlet [ препратка ] shoes online [ препратка ] coach outlet [ препратка ] oakley frogskins sunglasses [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] michael kors outlet online [ препратка ] canada goose jacket [ препратка ] pandora bracelet [ препратка ] coach outlet [ препратка ] landinggear [ препратка ] burberry outlet canada [ препратка ] michael kors bags outlet [ препратка ] rayban outlet [ препратка ] basketball jerseys [ препратка ] yeezy boost 350 [ препратка ] nike lebron james [ препратка ] nike shox [ препратка ] mk outlet [ препратка ] Nike Air Max [ препратка ] yeezy boost 350 shoes [ препратка ] prada bags [ препратка ] kate spade outlet [ препратка ] huaraches shoes [ препратка ] ray ban sunglasses [ препратка ] pandora bracelet [ препратка ] prada outlet online [ препратка ] Yeezy Boost 350 [ препратка ] nike air huarache [ препратка ] KD 8 shoes [ препратка ] sunglasses outlet [ препратка ] coach factory outlet [ препратка ] prada outlet [ препратка ] burberry outlet [ препратка ] chrome hearts [ препратка ] prada bags on sale [ препратка ] nike australia [ препратка ] coach factory outlet [ препратка ] coach outlet [ препратка ] ray ban sunglasses [ препратка ] football jerseys [ препратка ] longchamp outlet [ препратка ] prada handbags [ препратка ] Chanel Outlet [ препратка ] coach usa [ препратка ] paul smith uk [ препратка ] Air Jordan [ препратка ] pandora australia [ препратка ] nike basketball shoes [ препратка ] coach outlet [ препратка ] mcm outlet [ препратка ] kate spade bags [ препратка ] Ray Ban Outlet [ препратка ] mcm outlet online [ препратка ] louis vuitton outlet [ препратка ] coach sunglasses [ препратка ] ray ban wayfarer [ препратка ] michael kors purses [ препратка ] louis vuitton outlet [ препратка ] nfl shop [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] burberry outlet online [ препратка ] ray ban prescription sunglasses [ препратка ] coach outlet [ препратка ] coach outlet online [ препратка ] pandora charms [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] prada outlet [ препратка ] Billat [ препратка ] kate spade canada [ препратка ] nike free run [ препратка ] tiffany co [ препратка ] prada outlet online [ препратка ] Mizuno Shop Japan [ препратка ] michael kors canada [ препратка ] Nike Free [ препратка ] chrome hearts [ препратка ] michael kors outlet online [ препратка ] kate spade outlet [ препратка ] coach outlet online [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] clk benz [ препратка ] louis vuitton outlet [ препратка ] prada outlet [ препратка ] pandora charms [ препратка ] prada sale [ препратка ] rayban sunglasses [ препратка ] pandora bracelets [ препратка ] michael kors [ препратка ] coach outlet [ препратка ] football jerseys [ препратка ] Nike Air Jordan [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] Nike Air Jordan [ препратка ] burberry [ препратка ] north face outlet [ препратка ] prada official site [ препратка ] baseball jerseys [ препратка ] Nike Hyperdunk Shoes [ препратка ] coach bags [ препратка ] pandora rings [ препратка ] official prada site [ препратка ] sunglasses sm [ препратка ] brand sunglasses [ препратка ] pandora charms [ препратка ] Oakley Outlet [ препратка ] cheap ray ban sunglasses [ препратка ] michael kors factory outlet [ препратка ] huaraches [ препратка ] veronique Billat [ препратка ] prada outlet online [ препратка ] Nike Dunk SB Low [ препратка ] Coach Sunglasses Outlet [ препратка ] nike jordan shoes [ препратка ] polo outlet online [ препратка ] kate spade [ препратка ] burberry outlet [ препратка ] basketball jerseys [ препратка ] pandora uk [ препратка ] coach outlet online [ препратка ] polo online [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] coach sunglasses for women [ препратка ] abercrombie and fitch [ препратка ] moncler outlet [ препратка ] pandora charms [ препратка ] pandora necklaces [ препратка ] prada bags [ препратка ] authentic prada outlet online [ препратка ] piumini moncler replica [ препратка ] moncler outlet [ препратка ] burberry scarf [ препратка ] michael kors bags [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] prada outlet online [ препратка ] michael kors online [ препратка ] coach [ препратка ] authentic prada handbags outlet [ препратка ] Nike Air Max [ препратка ] kate spade outlet [ препратка ] kate spade outlet online [ препратка ] kate spade handbags [ препратка ] pandora jewelry [ препратка ] kate spade [ препратка ] celine outlet [ препратка ] Kevin Durant Shoes [ препратка ] Nike Free Run [ препратка ] prada bags outlet [ препратка ] coach outlet online [ препратка ] Jordan retro [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] ray ban polarized [ препратка ] Prada Outlet [ препратка ] burberry us [ препратка ] kate spade black friday [ препратка ] moncler outlet [ препратка ] coach purses [ препратка ] louis vuitton outlet [ препратка ] mk handbags [ препратка ] nike id [ препратка ] adidas australia [ препратка ] Nike Air Max [ препратка ] abercrombie paris [ препратка ] 2017 Nike Air Max [ препратка ] kate spade [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] coach diaper bag [ препратка ] oakley outlet [ препратка ] burberry scarfs [ препратка ] michael kors bags [ препратка ] Air Max [ препратка ] coach bag [ препратка ] prada handbags [ препратка ] china factory sale [ препратка ] beats headphones [ препратка ] snow boots [ препратка ] Hugo Boss Outlet [ препратка ] moncler us [ препратка ] Abercrombie Fitch [ препратка ] prada factory outlet online [ препратка ] michael kors tote [ препратка ] pandora charms uk [ препратка ] pandora.com [ препратка ] nike shoes [ препратка ] Mizuno Running Shoes [ препратка ] prada glasses [ препратка ] coach outlet [ препратка ] Nike Jordan Shoes [ препратка ] pandora rings [ препратка ] burberry purse [ препратка ] louis vuitton factory outlet [ препратка ] michael kors totes [ препратка ] yeezy boost 350 [ препратка ] pandora rings jewelry [ препратка ] oakley sunglasses [ препратка ] Nike Air Jordan [ препратка ] Nike Air Max [ препратка ] Nike Air Jordan [ препратка ] michael kors purses [ препратка ] nike com [ препратка ] coach purse [ препратка ] abercrombie outlet [ препратка ] ray ban clubmaster [ препратка ] abercrombie & fitch [ препратка ] Michael Kors Outlet [ препратка ] coach outlet [ препратка ] kate spade black friday [ препратка ] nike huarache [ препратка ] prada bags [ препратка ] pandora charms sale [ препратка ] prada handbags [ препратка ] adidas australia [ препратка ] ugg slippers [ препратка ] ups tracking [ препратка ] coach outlet [ препратка ] bercrombie Nederland [ препратка ] pandora rings [ препратка ] moncler jacket [ препратка ] abercrombie us [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] chanel [ препратка ] michael kors outlet bags [ препратка ] ugg australia [ препратка ] Pandora Charm [ препратка ] coach australia [ препратка ] michael kors italy [ препратка ] coach handbags [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] pandora australia [ препратка ] michael kors [ препратка ] abercrombie fitch [ препратка ] michael kors uk [ препратка ] jordan shoes [ препратка ] Nike Zoom [ препратка ] nike australia [ препратка ] ray-ban sunglasses [ препратка ] Nike Hyperdunk 2015 [ препратка ] michael kors wallet [ препратка ] MIZUNO Shop US [ препратка ] chrome hearts jewelry [ препратка ] moncler sale [ препратка ] coach outlet [ препратка ] Nike Jordans [ препратка ] coach bags [ препратка ] Mizuno Wave [ препратка ] pandora charms [ препратка ] prada outlet online [ препратка ] ray ban sunglasses [ препратка ] nike jordan shoes [ препратка ] asics shoes [ препратка ] hockey jerseys [ препратка ] cheap coach purse [ препратка ] coach factory outlet [ препратка ] ralph lauren australia [ препратка ] baseball jerseys [ препратка ] Nike Air Jordan [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] louis vuitton outlet [ препратка ] Air jordan Femme 2015 [ препратка ] coach factory outlet [ препратка ] pandora charms [ препратка ] nike jordan shoes [ препратка ] rayban aviator [ препратка ] Michael Kors Outlet [ препратка ] chrome store [ препратка ] moncler mens jackets [ препратка ] michael kors purses outlet [ препратка ] pandora bracelet [ препратка ] prada outlet [ препратка ] michael kors outlet online [ препратка ] prada purses [ препратка ] pandora bracelet [ препратка ] nike outlet [ препратка ] michael kors us [ препратка ] michael kors handbags [ препратка ] prada outlet online [ препратка ] pandora jewelry [ препратка ] pandora jewelry [ препратка ] prada outlet prices [ препратка ] adidas shoes [ препратка ] ray ban eyeglasses [ препратка ] nike lebron shoes [ препратка ] adidas yeezy boost 350 [ препратка ] pandora rings [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] abercrombie outlet [ препратка ] mk bags [ препратка ] prada factory outlet online [ препратка ] kate spade bags outlet [ препратка ] canada goose jacket [ препратка ] ugg uk [ препратка ] pandora ring [ препратка ] ray ban aviator [ препратка ] moncler clothing [ препратка ] prada bags [ препратка ] shoes online sale [ препратка ] air jordan retro [ препратка ] Ralph Lauren Polo [ препратка ] yeezy boost 350 [ препратка ] burberry canada [ препратка ] Basketball shoes [ препратка ] ray ban new wayfarer [ препратка ] coach handbags [ препратка ] kate spade outlet online [ препратка ] kate spade outlet [ препратка ] Nike Air Max [ препратка ] nike shoes [ препратка ] shoes sale [ препратка ] louis vuitton australia [ препратка ] pandora necklace charms [ препратка ] prada outlet online [ препратка ] Nike Free Run [ препратка ] prada factory outlet [ препратка ] burberry online [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] mens sunglasses [ препратка ] Chanel bags Outlet [ препратка ] prada outlet woodbury [ препратка ] kate spade outlet [ препратка ] louboutin shoes [ препратка ] Jordan Aero Mania Homme [ препратка ] pandora rings [ препратка ] burberry outlet [ препратка ] burberry online [ препратка ] Nike Free Run [ препратка ] nike jordan [ препратка ] Jordan Retro [ препратка ] Jordan Flight 45 Femme [ препратка ] abercrombie outlet [ препратка ] michael kors black friday [ препратка ] canada goose sale online [ препратка ] major league baseball [ препратка ] prada outlet online [ препратка ] michael kors [ препратка ] pandora princess ring [ препратка ] moncler uk [ препратка ] pandora rings [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] pandora charms sale online [ препратка ] Air Max [ препратка ] coach factory [ препратка ] authentic prada outlet online [ препратка ] prada outlet [ препратка ] Nike KD 8 [ препратка ] flash sunglasses [ препратка ] Yeezy 350 [ препратка ] salomon shoes [ препратка ] pandora uk [ препратка ] Nike Free [ препратка ] nfl jerseys [ препратка ] hermes bag [ препратка ] burberry outlet [ препратка ] pandora necklace [ препратка ] Coach Outlet Store [ препратка ] nike air max [ препратка ] michael kors outlet [ препратка ] nike store [ препратка ] ray-ban sunglasses [ препратка ] burberry australia [ препратка ] Nike Air Jordan [ препратка ] tiffany and co [ препратка ] Coach outlet online [ препратка ] chanel bag [ препратка ] lebron james shoes [ препратка ] oakley sunglasses [ препратка ] pandora rings [ препратка ] burberry scarf [ препратка ] Nike Air Max [ препратка ] prada bag [ препратка ] ralph lauren [ препратка ] Hugo Boss Store [ препратка ] mlb shop [ препратка ] wholesale [ препратка ] moncler jacket [ препратка ] paul smith [ препратка ] paul smith sale [ препратка ] michael kors australia [ препратка ] chanel australia [ препратка ] coach outlet [ препратка ] cheap moncler jacket [ препратка ] Prada Factory Outlet [ препратка ] Michael Kors Canada [ препратка ] Pandora bracelet [ препратка ] moncler jacket [ препратка ] asics Australia [ препратка ] tiffany uk [ препратка ] Coach Outlet Online [ препратка ] michael kors bags [ препратка ] ray-ban sunglasses [ препратка ] Jordan Retro Shoes [ препратка ] burberry australia [ препратка ] pandora rings [ препратка ] air jordan shoes [ препратка ] pandora charms [ препратка ] jimmy choo australia [ препратка ] coach outlet [ препратка ] Nike Air Jordan [ препратка ] burberry outlet canada
jlgg5.10
3
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"9 начина да заключите iPhone или Android устройство, преди да го загубите"    

абонамент за бюлетина