Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Близкото бъдеще: Социални роботи, коли с автопилот и VR

В рамките на следващите 10 години ще започнем да виждаме самоуправляеми коли по пътищата, евтини дисплеи навсякъде у дома, носими джаджи за VR и добавена реалност, всякакви свързани устройства, видео татуировки и … какво ли още не. Вижте още какви технологични чудеса ще има скоро според Toshiba и британския футуролог д-р Иън Пиърсън.

21 юли 2015
10460 прочитания
9 одобрения
4 неодобрения
Страница 1 от 2

Погледите в бъдещето винаги са интересни и палят въображението. Особено когато ги предлагат специалисти, които, без да претендират за ясновидските способности на Нострадамус, знаят за какво говорят и нерядко правят прогнози, които се сбъдват. Затова, въпреки че обикновено ви предлагаме такива в началото на всяка година, едва ли ще откажете да се запознаете с някои детайли от нов доклад, изготвен от Toshiba, относно бъдещето на технологиите.

High-Tech Future

В японската компания смятат, че нашият живот ще се промени значително през следващите години, вследствие на новите технологии и иновации. А за изготвянето на прогнозите си специалистите на Toshiba са си сътрудничили с известен специалист в областта на проследяването и прогнозирането на бъдещото развитие на широк спектър от технологии – британския футуролог д-р Иън Пиърсън (на снимката).

Прочетете още: Колите на близкото бъдеще: Смартфони на колела

Ian Pearson

Д-р Иън Пиърсън е британски футуролог, проследяващ и прогнозиращ развитието в широк спектър от технологии в рамките на неговата компания Futurizon. Известен като първият човек, измислил текстовите съобщения, Иън Пиърсън пише, води лекции и консултира в световен мащаб за всички аспекти на бъдещето, базирано на технологиите и е автор на няколко книги с близо 600 телевизионни и радио изяви.

На базата на своите и неговите изследвания от Toshiba ни разкриват какви ще са тези иновации в следващите 5, 10 и дори 20 години – първо накратко, а след това и с малко повече подробности: 

 До 2020 г. самостоятелно управляемите коли ще започнат да се появяват по нашите пътища. Вместо за шофиране, собствениците ще могат да използват времето за пътуване за работа или почивка, точно както пътниците в градския транспорт. Мнозина ще се възползват от това допълнително време за работа, за да напускат дома си по-късно, а офиса по-рано.

Също така, до 2020 г. дисплеите ще бъдат значително по-евтини, отколкото днес, като редица допълнителни дисплеи ще се появят на различни места из дома, офиса и автомобила. Някои от тях ще имат фиксирана цел като например домашен таблет за съобщения на вратата на хладилника, книга за рецепти или телевизионен наръчник, a други ще работят точно като основния хибриден дисплей и ще показват изображения на приложенията, които се използват в момента.

displays everywhere

До 2020 г. ще имаме широка гама от носими технологии за виртуална и добавена реалност като Toshiba Glass например. Виртуалната и добавена реалност ще станат разпространени платформи за редица приложения, но голяма част от обработката и писането ще се основава на така наречената хибридна технология.

До 2020 г. концепцията за интернет на вещите (IoT) ще бъде много по-развита и нашите домове и офиси ще бъдат населени с широка гама от устройства, изпълняващи различни роли с широка гама от интерфейси, отговарящи на разнообразни команди или събиращи данни от различни сензори.

IoT -  Internet of things

В следващите 5 години няма да има домове, пълни с роботи,  но много компании ще започнат да използват роботи в приемни и чакални за различни помощни роли. Хуманоидните роботи са проектирани именно с такава цел и през следващите 5 години за много хора това ще бъде първата им среща с подобен вид технология.

До 2025 г. визуалната комуникация ще бъде много по-развита и ще използва 3D и дори холографски изображения в голяма част от нашето ежедневие.

През 2035 г. ще имаме много роботи, които ще споделят нашата ежедневна среда, с реалистична човешки вид и персоналност, способни да комуникират добре дори и с езика на жестовете.

И това съвсем не е всичко ….

High-Tech Future - Horizon

Продължава на следващата страница

9 одобрения
4 неодобрения
Още от рубрика "Lifestyle"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Близкото бъдеще: Социални роботи, коли с автопилот и VR"    

абонамент за бюлетина