Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Евро 2016: най-добрите приложения и уеб ресурси за футболни фенове

Какъвто и начин за следене на футболния шампионат да изберете, сигурното е едно – Евро 2016 е отличен повод да се съберете с приятели, да погледате добър футбол и да се освободите напрежението на ежедневието заедно с емоциите около мачовете. А ето и как можете да се информирате своевременно за всичко, което става по стадионите във Франция.

09 юни 2016
5499 прочитания
2 одобрения
0 неодобрения

Извън всякакво съмнение е, че основното спортно събитие за европейците тази година е футболното първенство, което ще започне буквално след броени часове. Наистина, българският национален отбор този път не е сред участниците, което вероятно ще намали броя на потенциалните зрители от нашата страна, но това не значи, че шампионатът няма да е интересен както за заклетите футболни фенове, така и за по-умерените почитатели на този спорт. Със сигурност знаем, че сред читателите на pcworld.bg има доста почитатели и от двата вида, така че специално за тях, а и за всички останали, които се интересуват от първенството на Европа, ще направим бърз преглед на информационните източници и модерни технологични средства, които ще ви държат в течение на всичко, което се случва на Евро 2016.

Euro 2016

Ø  Мобилни приложения

UEFA EURO 2016
Android, iOS

Прочетете още: Ново приложение приближава европейския футбол до феновете

Официалното приложение UEFA, оптимизирано за Евро 2016, беше преддставено още през декември миналата година, когато станаха известни всички отбори, участници в предстоящия турнир. Основното удобство на приложението UEFA EURO 2016 е в това, че в него на практика е събрано цялото съдържание от портала UEFA.com по темата за Европейското първенство по футбол.

UEFA EURO 2016  for Android

Мобилната програма дава възможност за проследяване както на всички моменти от шампионата като цяло, така и от гледна точка на изявите на избран отбор с помощта на уведомления. В приложението е добавен също портал за закупуване на билети за мачовете, а информацията в него е организирана по такъв начин, че буквално с два клика можете да научите всичко за любимия си отбор: последни новини, предстоящи мачове, класиране и пр.

За съжаление, приложението не предоставя по-подробни исторически справки (например за пътя на даден отбор до първенството). Затова пък, със старта на шампионата, в приложението би трябвало да заработи и специален “мач-център”, където ще се предлагат статистики за мачовете, видео и аудио-материали, а също и текстови транслации.

UEFA EURO 2016  for Android

Една приятна особеност на приложението UEFA EURO 2016 е възможността за сортиране на мачовете по дата, по стадиони, по отбори или по групи. Сред недотам приятните особености е присъщата за всички мобилни приложения на УЕФА порядъчна тромавост, която сигурно ще ограничи възможностите на иначе хубавата мобилна програмка на по-слаб мобилен хардуер.

Onefootball
Android, iOS, Windows Mobile

Onefootball е едно от най-популярните футболни мобилни приложения, което може да се похвали с отлични препоръки от редакторите на онлайн магазина Google Play. Въпросното приложение обхваща всевъзможни футболни събития, включително Европейското първенство. Главна негова особеност е способността за подбор на информацията съобразно интереса на потребителя. Например може да се избере отбор или турнир, да речем, след което приложението ще показва най-вече събитията свързани с конкретния избор, отсявайки другата информация. достъпна е и възможност за приоритизиране на информацията от направения избор.

Onefootball for Android

Onefootball дава възможност за проследяване на новините от шампионата, календарите и статистиката на мачовете, а също турнирната таблица, профилите на отборите и играчите, както и достъп до директни текстови съобщения със спешни уведомления за резултатите. Програмката позволява на потребителите да се присъединят и към глобалната общност на Onefootball, което пък ще им даде възможност да общуват помежду си с коментари, обмен на новини или синхронизация на настройките на програмата.


Forza Football
Android, iOS, Windows Mobile

Приложението Forza също е от популярните, въпреки, че неговата структура и интерфейсът може да се сторят малко объркани на несвикналите с въпросната програмка потребители. Това приложение не съдържа разгърната информация за турнира, липсва възможност за справка с мрежата от срещи в шампионата, няма календари на мачовете, не могат да се намерят и пълни отчети за предишните игри или превюта на предстоящите. Друго ограничение е, че цялата предлагана от програмката информация е ограничена до събитията от текущата седмица.

Forza Football for Android

Затова пък Forza може да служи като отличен индикатор за случващите се в момента футболни събития. Главна особеност на това решение е достъпът до онлайн транслациите на мачовете,  по време на които приложението предоставя всякаква релевантна информация: напр. за състава на отборите, разположението им на терена, смените, контузиите, картоните, положението на отбора в групата, пълната статистика за играния в момента мач и дори видео наблюдение на интересните моменти от играта. Специално отбелязване заслужава и системата за уведомления, която може да се настрои за всяко събитие на избран отбор, за мач или за турнира като цяло.

  • Търсачки, социални мрежи и уеб-ресурси

Разбира се, интернет мрежата е най-простия и общодостъпен начин да се информираме за събитията по време на Евро 2016, който може да се използва на всякакви устройства и без да изисква инсталирането на каквито и да било приложения. Големите търсачки като тези на Google или Yahoo, вече са повече от готови да предоставят информация по всякакви въпроси, свързани с шампионата във Франция. Същата готовност имат и социалните мрежи, организиращи специфични общности на базата на футболния турнир, а основните спортни медии и сайтове у нас вече са разгърнали редица специални проекти, свързани с шампионата.

Естествено, начело в списъка с онлайн ресурси, откъдето можете своевременно да се информирате за всичко около Евро 2016, е официалният сайт на УЕФА.

  • Видеотранслации и телевизия

Както най-вероятно вече знаете, предстоящото ХV европейско първенство по футбол – УЕФА Евро 2016 ще бъде излъчвано от каналите на Българската национална телевизия и Нова Броудкастинг Груп.  Двете телевизии ще покажат на живо по 27 мача, като ще направят също едновременни излъчвания на мача на откриването на 10 юни 2016 и финала, месец по-късно, както и един мач от предварителната фаза. Така 48 от общо 51 мача ще бъдат разпределени по равно за ексклузивно излъчване във всяка от телевизиите – по равен брой от всеки етап на първенството, според предварително изтеглен жребий. Всички срещи, които ще бъдат предавани в каналите на двете медийни групи ще бъдат споделени и в онлайн платформите им – bnt.bg  и Gong Play.

Ако телевизията е вашият предпочитан източник на информация и видео от Евро 2016, но очаквате по време на мачовете да разполагате най-вече с мобилни или стационарни компютри, то вероятно ще си струва да проучите и предложенията на своя мобилен оператор, който почти със сигурност има нещо подходящо, с което може да ви улесни.

Euro 2016 on tablet and smartphone

Ако трябва да приведем конкретен пример, веднага се сещаме, да речем, за пуснатата неотдавна нова услуга Mtel NOW. Според официалната информация, тя осигурява бърз достъп до 40 от най-гледаните телевизионни канала директно на лаптоп, телефон или таблет (всъщност на до 5 различни устройства). Освен това услугата, която е достъпна онлайн на сайта www.mtelnow.bg или чрез мобилно приложение за Android и iOS, предлага и възможност за връщане на програмата на тези канали до седмица назад, спиране на пауза, до 10 часа запис на избрани предавания, архивиране и достъп до тях в рамките на 3 месеца – нещо, което определено може да се окаже полезно, ако по някаква причина сте пропуснали мач, който все пак искате да видите. 

Разбира се, това е опция присъща на повечето цифрови телевизии, предлагани от родните кабелни и телеком оператори, така че най-вероятно именно те ще са и най-предпочитаният начин за проследяване на футболните битки по терените във Франция.

Euro 2016 on tablet and smartphone

Какъвто и начин да предпочетете обаче, сигурното е едно – Евро 2016 е отличен повод да се съберете с приятели, да погледате добър футбол и да се освободите напрежението на ежедневието заедно с емоциите около мачовете.

2 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Забавления"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Евро 2016: най-добрите приложения и уеб ресурси за футболни фенове"    

абонамент за бюлетина