Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Втори сензорен OLED дисплей влиза в действие в новите MacBook Pro

Американската компания най-после обнови принципно своите лаптопи от фамилията MacBook Pro, която е обогатена с 13,3- и 15,4-инчови модели изпълнени в по-тънки и леки корпуси, с подобрени характеристики, нова акустика, преработена клавиатура, Touch ID и датчици и допълнителни сензорни OLED панели.

28 октомври 2016
6605 прочитания
2 одобрения
5 неодобрения

Ноутбук фамилията MacBook Pro на Apple се смята за един от еталоните в сегмента на мобилните компютри, така че компанията от Купертино просто е длъжна да поддържа имиджа с подобаващо класни и навременни ъпдейти. Точно такъв беше анонсиран на специално мероприятие вчера, в рамките на което Apple представи своите нови MacBook Pro модели от поколение 2016, които ще бъдат достъпни в 13,3- и 15,4-инчови модификации.

Apple MacBook Pro 2016

Традиционно компанията е направила новите си лаптопи по-леки и по-тънки в сравнение с моделите от предходното поколение, Дебелината на 13-инчовия ноутбук е намалена от 18 мм до 14,5 мм, а теглото е вече около 1,36 кг. Версията с 15-инчов екран пък сега е тънка само 15,5 мм и тежи около 1,8 кг. Но новостите не спират дотук.

Прочетете още: Приветствайте – iPhone 7, Apple Watch 2, Super Mario на iOS!

Apple MacBook Pro 2016

Лаптопите Apple MacBook Pro 2016 са оборудвани и двойно по-голям тракпад Force Touch, както и с преработена клавиатура с превключватели Butterfly от второ поколение. Новият дисплей на машините е с 67% по-ярък и осигурява с 67% по-добро контрастно съотношение и отразява с 25% повече цветови нюанси, като при това консумира по-малко енергия, твърдят още от Apple.

Apple MacBook Pro 2016

Всъщност едно от най-съществените обновление в MacBook Pro 2016 машините касае именно дисплеите и по-точно добавянето на допълнителен такъв. В новите модели Apple се е отказала от използването на функционални клавиши на клавиатурата, а освободеното от тях място сега се заема от втори мултифункционален сензорен OLED дисплей, наречен Touch Bar.

Apple MacBook Pro 2016

Освен, че поема задачите, изпълнявани по-рано от функционалните клавиши, този Touch Bar може да копира и функционалните бутони от различни приложения, да превключва между табовете на браузъра, да навигира из снимкови албуми при пълноекранен режим на преглед, да предлага подсказки при въвеждане на текст, да управлява мултимедийното възпроизвеждане и др. Софтуерните разработчици вече също могат да внедряват Touch Bar поддръжка в своите продукти, така че в бъдеще функционалността на този вспомагателен дисплей ще се разшири и още.

Органите за управление в Touch Bar  могат да бъдат настройвани индивидуално, но там има и отделен бутон за включване на асистента Siri. В дясната част на дисплея пък е разположен скенер за пръстови отпечатъци Touch ID, който се обслужва от отделен чип Apple T1. С помощта на този дактилоскопичен сензор може да се осъществява достъп до операционната система и до различните потребителски потребителски акаунти, включително банковите с пцел оторизиране на онлайн разплащания.

Хардуерните характеристики на новите MacBook Pro 2016 също са на подобаващо ниво. В 15,4-инчовия модел (оборудван с дисплей с резолюция 2880х1800 точки) се използва 4-ядрен процесор Intel Core i7 с честота 2,6, 2,7 или 2,9 GHz, 16GB RAM, SSD устройство за съхранение с капацитет между 256GB  и 2TB (което само по себе си увеличава производителността с 50% спрямо предходния модел), както и дискретна видеокарта Radeon Pro 450, 455 или 460 (с до 4GB собствена памет).

https://www.youtube.com/watch?v=WVPRkcczXCY

13,3-инчовата машина е екипирана с дисплей с резолюция 2560х1600 точки, а процесорът може да е двуядрен Core i5 с честота 2,0 или 2,9 GHz или Core i7 с честота 2,4/ 3,3 GHz. Обемът на оперативната памет може да е 8 или 16GB, а копацитета на твърдотелния диск – между 256GB  и 1TB. Графичната подсистема тук е интегрирана в процесора Intel Iris Graphics 540 или 550.

https://www.youtube.com/watch?v=WVPRkcczXCY

Във всички нови Apple MacBook Pro 2016 са достъпни по 4 универсални порта Thunderbolt 3 USB Type-C, всеки от които може да се използва и за зареждане на батерията. От Apple  уверяват, че въпросните портове могат да заменят напълно интерфейсите Thunderbolt, USB, DisplayPort, HDMI, VGA, както и захранващия конектор. В лаптопите MacBook Pro 2016 е запазен 3,5-милимоетровия аудиожак, но е махнат слотът за SD карти памет.

https://www.youtube.com/watch?v=WVPRkcczXCY

Според официалната информация, базовата версия на 13-инчовия MacBook Pro (която е с традиционни функционални клавиши) ще се предлага на цена от $1499, докато цената на вариантите с Touch Bar започва от $1799. За 15-инчовите модели, които се предлагат само в Touch Bar изпълнение, цената започва от $2399.

2 одобрения
5 неодобрения
Още от рубрика "Мобилни компютри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Втори сензорен OLED дисплей влиза в действие в новите MacBook Pro"    

абонамент за бюлетина