Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Страхотни PC игри за Linux и Steam Machines

Светът на качествения РС гейминг вече се простира и отвъд Windows платформата, а разнообразието от налични за Steam и Linux игри е по-голямо от всякога. Предлагаме ви селекция от две-три дузини такива заглавия, които определено си заслужават времето, което ще им отделите.

08 март 2017
10987 прочитания
15 одобрения
0 неодобрения
Страница 1 от 2

Днес за първи път от доста време насам Linux геймърите имат повод за радост. Геймингът на операционните системи с отворен код дълго време означаваше ровичкане в Wine и намирането на какви ли не задни вратички, но след като Valve пусна Steam for Linux, броят игри за платформата се разрасна с невероятни темпове.

Страхотни PC игри за Linux и Steam Machines

Разбира се, ходът на Valve с Linux се дължи предимно на възможностите за реализация на Steam Machine идеала - Steam контролер, Steam Link и Alienware Steam Machine, но всички игри за SteamOS тръгват и на други Linux дистрибуции.

Прочетете още: Linux за новаци: Най-добрите приложения с отворен код за ежедневието

Затова, ако сте Linux потребител, но още не сте се възползвали от възможността да поиграете, сега сме ви подбрали доста заглавия, които могат да ви изкушат. Започчваме с прегледа им без повече бавене.

Hitman

Hitman поредицата най-вероятно е позната на доста от вас. Тази версия на играта завръща серията в любимия на доста геймъри Blood Money вариант, включващ убийства в sandbox стил, които могат да бъдат доста разнообразни, от бързи и безшумни до продължителни престрелки. Обширните и сложни околни среди и многообразието от начини да убиете някой, дават възможност за множество преигравания на сцените.

Страхотни PC игри за Linux и Steam Machines - Hitman

Това определено е продължението на серията, което сте чакали почти цяло десетилетие, а и според доста геймъри, тази версия надгражда предшественика си.

Civilization 6

Едно от топ заглавията на 2016 и отново любима поредица за много геймъри, Civilization 6 завръща играта към традиционните и корени след космическата си авантюра с Civilization: Beyond Earth (която също е налична за Linux). Civilization 6 добавя редица основни новости към познатата формула с въвеждането на квартали и Active Research възможности, които добавят доста към планирането на градовете и развитието на цивилизацията ви.

Страхотни PC игри за Linux и Steam Machines - Civilization 6

И докато предходните версии се нуждаеха от редица разширения за постигане на завършен вид, Civ 6 изглежда такъв дори без такива. Внимавайте понеже играта е доста поглъщаща и може да ви отнеме дълги часове и дни.

XCOM 2

XCOM: Enemy Unknown (налична за Linux) се превърна в класика още с пускането си. Играта предлага смесица от трудни стратегически битки с „истинска“ смърт за войниците ви. Доста често, особено в Ironmann режим, отблъскването на извънземната инвазия е продължително и отчаяно начинание, а в XCOM 2, разбираме че то наистина е било такова.

Извънземните, познати сега като Advent, са спечелили и пречупват хората. В XCOM 2, вместо да сте част от мултинационална ударна група, екипът ви е сбирщина от бойци, придвижващи се около света във вашия кораб, и опитващи се да отблъснат нашествениците. Времевите мисии и цялостната настройка на играта добавят сериозна забързаност в действията ви, а XCOM 2 дава далеч по-завършено усещане спрямо предшественика си.

Страхотни PC игри за Linux и Steam Machines - XCOM2

Още един голям плюс е добавянето и на Long War 2 от Pavonis Interactive. Наследникът на любимия Long War мод за оригиналната XCOM завърта редица аспекти на играта, добавяйки нови карти, врагове, оръжия, класове войници, способности и дори нова система за управление в стратегическия слой.

Deus Ex: Mankind Divided

 

Страхотни PC игри за Linux и Steam Machines - DEus Ex

Deus Ex: Mankind Divided пресъздава футуристично Прага и предлага обширен свят с възможности за използване на малки улички, задоволявайки желанието на геймърите да провеждат битки, говорят или да се промъкват през различните затруднения. Можете да преминете през цялата игра, без дори да убиете някой. И все пак играта не е перфектна, най-вече заради внезапния си край.

Rocket League

Страхотни PC игри за Linux и Steam Machines - Rocket League

Rocket League почти няма нужда от представяне. Хитовата игра е смесица от футбол и коли задвижвани от ракети, а успехът и сред геймърите беше мълниеносен. Разработчиците от Psyonix поддържат играта свежа с чести обновления и добавки. И едно предупреждение, веднъж след като се влюбите в играта ще ви е трудно да оставите контролера.

Mad Max

Беше необходима повече от една година за появата на Mad Max порт за Linux, но чакането си заслужаваше. Играта породи разбира се и сериозни разногласия като според критиците, липсва душа, а от друга страна много геймъри оцениха подобните на Arkham Knight раздавания на юмруци и автомобилен бой. Разполагате с красив отворен свят и разнообразни врагове. Mad Max е забавна въпреки наличието на доста заплънки и слабо развитие на сюжета.

Страхотни PC игри за Linux и Steam Machines - Mad Max

И защо все пак тази забавена Linux премиера е за добро? Играта вече струва далече по-малко, което от своя страна прави слабостите по-приемливи.

Superhot

Тази страхотна игра е без съмнение най-иновативният шутър, който сме пробвали от години. Времето е в пълна скорост, само когато се движите. Ако застанете неподвижно, всичко се забавя. Куршумите увисват във въздуха, оставяйки червени следи зад себе си. Хората на практика замръзват.

Страхотни PC игри за Linux и Steam Machines - Superhot

Нека сме напълно ясни, Superhot е уникална игра и се справя много добре с това да използва идеята си. Ще останете изненадани колко често ще има моменти, в които ще си кажете - „това беше страхотно“. Пробвайте я.

Dying Light: The Following Enhanced Edition

Най-новата игра от тип отворен свят със зомбита на Techland определено има по-висока амбиция от това, което може да постигне. Основните проблеми са с някои детайли, отегчително звучащи основни герои и тенденция за глупави куестове.

Страхотни PC игри за Linux и Steam Machines - Dying light

Ако успеете да игнорирате тези минуси и просто се пуснете по течението, убийствената паркур механика и плетора от прикрити тайни, Dying Light може да бъде брутално забавна. Освен това играта е прекрасна. Dying Light: The Following Enhanced Edition включва огромен експанжън, The Following, който добавя нова обширна област и бъги, който изцяло променя начина, по който можете да играете. А още по-добре: играта поддържа и кооперативен режим за четири човека.

Продължава на следващата страница ...

15 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Игри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Страхотни PC игри за Linux и Steam Machines"    

абонамент за бюлетина