Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Bitcoin можe да се разцепи отново през ноември

Основни копачи и разработчици на криптовалутата, считат, че разделянето е много вероятно. След ноември, може да има три версии на Bitcoin.

21 септември 2017
9420 прочитания
7 одобрения
2 неодобрения


Все по-вероятно изглежда Bitcoin отново да се радели през ноември и така ще се създаде трета версия на най-голямата криптовалута. Причината е различията във визията за развитие на пазара на копачите и разработчиците. 

Влиятелни играчи, сред които Роджър Вер, т.нар. ангел инвеститор заради мисионерската си ролята за разпространението на дигиталната валута, заяви пред Bloomberg, че постигането на консенсус между двата противоположни лагера изглежда невъзможно. 

Мнението му беше подкрепено и от някои от големите майнинг оператори и програмисти от „ядторо“, допринесли за развитието на инфраструктурата на първоначалната Bitcoin мрежа. 

През последните седмици, група копачи - хората, които решават сложни математически задачи, за да генерират и извършват сделки с цифровата валута, обявиха намерението си да се отделят от основния Bitcoin, в полза на нова версия Bitcoin Cash. 

Вер премества част от капитала си при новия отбор, тъй като очаква, че това ще е второто разделяне на валутата за 2017-та. Той признава, че би се възползвал от ситуацията, защото ще се създадат повече монети. 

Популярността на Bitcoin генерира много сделки, като времето за извършването им и таксите за обработка, се увеличиха рекордно. Дебатът за решението на проблема разделил и трейдърите: една част предлагат увеличаване броя на транзакциите във всеки блок, но това има своите неудобства: ще създаде повече работа на копачите, които проверяват алгоритмите. Други искат част от информацията да бъде преместена от главната мрежа. Част от общността настоява за ъпгрейд на мрежата през ноември, но ако не се стигне до консенсус, може да има разделяне. 

Когато започна разделянето през началото на август и Bitcoin Cash се отдели от основната версия, криптовалутата падна с около 6.8 процента. После цените се покачиха, достигайки рекордните 4 880.85 долара към 1 септември, преди Китай да обяви репресивните мерки срещу закупуването на криптвалути и първоначалното предлагане на монети (ICO), което доведе до спад на цените с 20 на сто. 

Вер, който е един от основните разпространители на Bitcoin, беше критикуван за благосклонното си отношение към Bitcoin Cash, често обвинявана от разработчиците, че дава твърде много власт на копачите. 

Ако Bitcoin се разцепи отново през ноември, ще се създаде трета версия и потенциално по-нататъшно разделяне на капитал и ресурси, тъй като се появяват три клона на Bitcoin. 

SegWit2x е компромисно предложение, разработено за справяне с нарастването на транзакциите. През август копачите дадоха съгласие на направят първата фаза или SegWit. А втората фаза предвижда да увеличат броя на блоковете до 2 мегабайта през ноември. 

За да се избегне раздробяването, поне 92 процента от майнинг операторите трябва да постигнат консенсус за участие във втората фаза на SegWit2x. Това е все по-малко вероятно, според Уанг Чун, съсобственик и главен администратор на F2Pool, един от най-големите майнинг компании в световен мащаб. 

И макар че SegWit2x, получи над 93 процента подкрепа през юли, копачите и разработчиците като че ли се оттеглят от предложението. Така се очертава възможност за компромис, който обаче е еднакво неприемлив за крайно настроените от двете страни. Уанг каза, че според него разделянето е на 100 процента сигурно. 

Разработчиците на ядрото в по-голямата си част са съгласни. Някои даже са заявили желанието си да пишат код само за версията SegWit: най-големият клон на Bitcoin засега на пазара с капитал около 64 млрд. долара. 

Повечето разработчици, потребители, копачи и фирми вече са заявили, че не са съгласни с безсмислената двойка (2х), така че най-вероятно ще има три вериги“, коментира Самсън Моу, главен стратег в Blockstream, който е в близка връзка с разработчиците на ядрото. По думите му, в дългосрочен план може да оцелее само основния клон на Bitcoin, който се ползва с подкрепата на потребителите и разработчиците. 

Остава и Bitcoin Cash, която се оцепи, за да се увеличи размера на блоковете на транзакциите. Тя е по-полезна, защото може да се развива по-бързо и евтино от останалите криптовалути. Според някои компании за обмяна и Bitcoin портфейли, новата валута ще получи подкрепа, но други твърдат, че Bitcoin Cash няма да запази пазарната си цена. 

7 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Бизнес"
КОМЕНТАРИ ОТ  
leonardodorafinance
16:52, 05 октомври 2017
Здравейте,
Това е да информира обществото, че г-жа Леонардо Дора, уважаван кредитор за лични заеми, е открила финансови възможности за всички, които се нуждаят от финансова помощ. Имате ли нужда от незабавен заем, за да изчистите дълга си или имате нужда от капиталов заем, за да подобрите бизнеса си? Били ли сте някога отказвани от банки и други финансови агенции? Само защото, ние сме тук за всичките ви финансови проблеми. Ние даваме на обществеността, на компанията и на общността ясен и лесен за разбиране лихвен процент от 2%, тези условия. Не се изисква кредитна проверка, 100% гарантирана.
Изпратете ни имейл на адрес: (leonardodorafinance@gmail.com)
1
одобрения: 0
leonardodorafinance
17:02, 05 октомври 2017
Кредити за всякакви цели
Предлагаме минималната сума от 5000 евро до 10 000 евро до 20 милиона евро
При нисък лихвен процент от 2% заем
Период: до 25 години в зависимост от размера на кредита, от който се нуждаете.
Клиентите трябва да бъдат
на възраст над 18 години
Тази сделка е 100% сигурна за всички клиенти
За повече информация относно кредита, моля свържете се с нас по електронна поща:
(Leonardodorafinance@gmail.com)
2
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Bitcoin можe да се разцепи отново през ноември"    

абонамент за бюлетина