Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Everysight представи очила с добавена реалност за велосипедисти

26 октомври 2017
6560 прочитания
0 одобрения
0 неодобрения

Everysight представи очила с добавена реалност за велосипедисти

Израелската компания Everysight представи очилата с добавена реалност Raptor за велосипедисти. Те са продукт на дългогодишни разработки, които започват от една различна сфера. Компанията първоначално създава технология за проекция на данни на предното стъкло (Head Up Display) за пилотите на изтребители. След това обаче решава да използва своите постижения на потребителския пазар и започва с опитите да създаде смарт-очила. До момента организацията е инвестирала стотици милиони долари, за да успее да намали технологията за добавена реалност до размерите на очила.

Прочетете още: Китайска стартъп компания представи 8K очила за виртуална реалност

Едно десетилетие от идеята до продукта

Everysight се насочва към идеята през 2005 г. и през следващите 10 години провежда изследвания, проучвания сред потребителите и анализи на неуспешните опити на конкурентите, за да определи най-добрия дизайн на очилата. През 2014 г. след безброй неуспешни проекти, екипът се спира на дизайн, подходящ за пазара: хедсет, подобен на очила с дисплей.

Тайната съставка всъщност е дисплей технологията, наречена Beam. Тя използва малък проектор, вграден в уплътнителите за носа на Raptor, за да насочва светлина към окуляра на огледалните лещи. След това лещите отразяват светлината в задната част на ретината на носещия ги, което създава допълнителен образ, наслагващ се върху зрителното поле. От компанията изтъкват, че решението е много енергоефективно, тъй като се създава ярък образ, без да се използва много батерия.

Това оставя много място за другите компоненти на Raptor. Хедсетът разполага с четириядрен процесор с 2GB RAM, батерия, която издържа до осем часа при едно зареждане, и насочена напред камера с висока резолюция, която прави снимки и видео клипове. Включени са и редица сензори, сред които акселерометър, жироскоп, магнитомер, барометър, GPS и GLONASS, сензор за близост, който следи скоростта, височината и локацията и вграден микрофон и спийкър.

Други характеристики

Освен скорост и разстояние, Raptor може да отчита и сърдечния ритъм на дисплея чрез Bluetooth ANT+. Очилата отговорят и на гласови команди. Например при „Hey Everysight“ се появява списък от гласови команди за записване на видео, правене на снимки и други.

Опцията за навигиране изкарва карта с местонахождението на потребителя, цялостен терен на пазарите, пътищата и други места, които могат да представляват интерес. Ако няколко потребителя на Raptor се движат заедно, то всеки от тях ще излиза на картата на другия като мигаща цветна точка. Освен това потребителите могат да слушат музика чрез свързването на смартфона с вградения микрофон и говорител на Raptor или пък да приемат входящи обаждания.

Камерата на очилата прави ясни снимки с висока резолюция, които Raptor съхранява в своята собствена вътрешна памет. Оттам впоследствие те  могат да се прехвърлят на компютър през MicroUSB кабел.

Oчилата с добавена реалност Raptor за велосипедисти.

Критиките на потребителите водят до подобрения

При разработването на очилата компанията взима под внимание оплакванията на велосипедистите от предишните характеристики на Raptor. Рамката Grilamid TR-90 е със сертификат IP55 срещу излагане на прах и вода. Вследствие на критиките Everysight започва да предлага модела в комплект с дистанционен контрол за Bluetooth и срнзор за сърдечен ритъм.

За компанията обаче Raptor  е само началото. В момента се работи върху интерфейс: базирано на Android меню за приложения, джаджи и анимирани икони, които потребителят да може да управлява като си движи главата наляво и надясно.

От Everysight подчертават, че разглеждат очилата като концепция, която еволюира с времето. В тази връзка те вече обмислят създаването на приложения, които да допълват реалния свят с данни. Например, за да могат потребителите по-лесно да откриват препоръчаните ресторанти или свободните места за паркиране, в далечината може да се появява дигитална стрелка, която да ги насочва.

Скоро стартират заявките за предварителни поръчки

В края на октомври Raptor обяви, че смарт-очилата ще бъде достъпни за предварителна поръчка през следващите месеци. От 15 ноември ще могат да се подават заявките, но само ако от компанията Ви поканят. Тук е и тайната – потребителите могат още сега да се регистрират, за да получат една от тези покани. При ранните заявки цената на модела 16GB ще бъде 499 долара, а версията 32GB ще се продава срещу 549 долара.

При редовните заявки цените ще бъдат малко по-високи: 650 долара за 16GB и 700 долара за 32GB. Очаква се, в САЩ доставките да започнат през февруари 2018, докато в Европа през април (като забавянето е поради регулаторни процедури).

0 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Джаджи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Everysight представи очила с добавена реалност за велосипедисти"    

абонамент за бюлетина