Essential Phone

Новият играч на сцената на мобилните устройства - Essential, отвори достъпа до бета версията на Android 8.0 Oreo за всички притежатели на флагшип телефона на компанията. Последната операционна система на Google беше пусната първо на Pixel телефоните, а в началото на този месец започна да се появява и за Galaxy S8 и S8+, което прави Essential едни от първите, получили ъпдейта. 

Oreo идва с доста значителни промени - нови менюта, променена система за известия, както и оптимизации за скоростта на работа и живота на батерията. 

Операционната система е все още в бета фаза, което означава, че е възможна появата на бъгове - самите Essential вече са идентифицирали проблеми с Bluetooth стабилността и Android Auto. Инсталацията на някои услуги в новата операционна система също така изисква по-високо техническо ниво от потребителите. За да опитате последната версия на Android, няма нужда да сте регистриран разработчик, а само да притежавате телефон на Essential. Пускането на тази бета към повече потребители означава също, че официалната стабилна версия не е далеч.