Samsung Galaxy S9

Преди време събрахме всичко, което знаем за предстоящия флагмански телефон на Samsung - Galaxy S9, а сега имаме информация, че корейците ще покажат устройството още през януари на изложението CES в Лас Вегас. Тази информация идва от Еван Блас - лийкър с добри връзки и добра история, що се отнася до слухове. Официалното събитие, което трябва да представи устройството, остава насрочено за март, но Samsung ще предложи малко повече информация, за да контролира очакванията на потребителите.

Въпреки слуховете, че Samsung готвят нещо голямо, за да отговорят на Apple и iPhone X, логиката казва друго. Ако следваме идеологията на корейците, която се иразява с "тик-так" циклите, то тазгодишното "тик", което представи S8, трябва да бъде по-революционната стъпка, а "так" - предстоящото представяне на S9 - просто изчистване на дизайна, бъговете и други подобни.

И двата S9 варианта ще запазят размерите на дисплея - 5,8-инча за S9 и 6,2-инча за S9+, 64GB RAM, 3,5 мм жак за аудио. Вместо радикални промени, ще има подобрения - и двете устройства ще идвата в комплект с качествени AKG слушалки, процесорът в телефоните ще бъде по 10nm производствен процес (най-вероятно Snapdragon 845), а скенерът за пръстови отпечатъци ще бъде преместен на по-удобна позиция под камерата.