Японците имат дълбоко вкорененото убеждение, че лоялността на работното място и извънредният труд са нещо свято. Това обаче започва да се превръща в проблем. Японците имат все по-малко време за личния си живот, а в езика им има и термина "смърт от преработване", което показва колко сериозни са нещата. За да се справи с това, компанията Taises - която отговаря за изграждането на олимпийския стадион в Токио - е решила да използва дрони. 

Машината, която използват Taisei, е T-Frend - охранителен дрон, който използва камерите си, за да обикаля офисите и да засича закъснели работници. Вместо обаче да ги пържи с лазери или нещо подобно, дронът пуска музика - Auld Lang Syne, мелодия, която в Япония се използва за обозначаване края на работния ден. На теория, музиката, заедно с бръмченето на дрона, трябва да направят продължаването на работата невъзможно така или иначе.

Самият дрон е автономен и няма нужда от GPS, за да определя позицията си. От април догодина машината ще се отдава под наем свободно на цена от 50 000 йени (733 лв) за месец, което ограничава използването и до средни и големи предприятия. Колко всъщност ще бъде ефективен T-Frend предстои да разберем.