Смартфонът Hydrogen One, за който се писа много през последните месеци, вече е близо до официална премиера, според ъпдейт от създателите си. В пост на официалния форум на компанията RED официални лица написаха, че предварителните поръчки на телефона с холограмен дисплей ще започнат през април, а самото устройство ще се появи на пазара някъде през лятото. Детайлите около Hydrogen One са доста оскъдни, но според информацията във форумите, поддръжката от телекомите за телефона е "безпрецедентна", а партньорите от социалните медии са "големи имена".

Слуховете твърдят, че Hydrogen One ще има Snapdragon 835x процесор, жак за слушалки и два SIM слота. Устройството ще бъде по-голямо и малко по-дебело от останалите 5,7-инчови смартфони на пазара. "Мислете за думата СОЛИДЕН", пише един от създателите в поста. Батерията на Hydrogen One също ще бъде солидна - 4500 mAh.

Най-интересната функция на телефона обаче, е така наречената 4V - или four view. С тази технология устройството може да възпроизвежда както нормално 2D съдържание, така и 3D, добавена реалност и виртуална реалност - без необходимост от очила или друга допълнителна периферия. Компанията не е обяснила точно начина, по който е постигнато това, а на сайта има доста лаишка информация за технологията. RED са известни с професионалните си камери с висока резолюция, така че, ако някой ще извади подобен телефон на пазара, това ще са те. Остават няколко месеца, за да разберем.