Минаха само две седмици след представянето на иновативния модел на Vivo - X20 Plus UD, но китайският производител смята, че телефонът вече е готов за пазарен дебют. В Китай моделът вече се продава на цена от 3 598 юана или около 900 лева, а доставките започват от 1-и февруари. Както подсказва абревиатурата UD, телефонът има вграден в екрана сензор за пръстови отпечатъци - първият по рода си. 

Освен черно-златистия дизайн и вече споменатия сензор, устройството е идентично с оригиналния модел X20 Plus. 6,43-инчов AMOLED дисплей с резолюция 2,160 x 1,080 пиксела и 18:9 отношение, Qualcomm Snapdragon 660 чипсет, 4GB RAM, 3905mAh батерия и двойна 12+5Mpx камера отзад. Вградената памет е 128GB, която може да се разширява с още 256 посредством SD слот. В телефона има и аудиофилски DAC чип - ES9318 - който ще зарадва всички с претенции към добрия звук. Нещо, което Vivo от години включва в устройствата си.

Интересен е въпросът със скрийн протекторите за модела - Vivo казват, че всичко би трябвало да е ок, стига протекторът да не надвишава определена дебелина, но повечето опити показват, че наличието на подобна преграда силно затруднява работата на Synaptics Optical ID сензора. Телефонът ще идва с инсталирано предпазно фолио, с което сензорът ще работи, но поставянето на други защитни слоеве от потребителите не е желателно.