Porsche много добре знаят, че техният електромобил Mission E ще бъде сравняван с колите на Tesla. Ето защо немците са решени да излязат победители в тази битка. Шефът на EV подразделението на компанията Щефан Векбах е обещал, че Mission E ще има представяне и показатели, които Tesla (и останалите електромобили) няма да може да повтори. Tesla Moldel S например може да изпълни упражнението 0-100 км/ч за рекодното си време само два пъти в рамките на кратък интервал от време. Електромобилът на Мъск също не може да се движи с максималната си скорост за продължителни периоди, твърди Векбах. 

Mission E ще има доста от технологиите, заложени и изпитани в автомобилите тесла - например бързото зареждане - 20 минути дават 250 мили пробег. Колата на немците ще е и доста практична, благодарение на скулптираните батерии, които няма да изискват компромис в мястото на задните седалки.

Аргументите на Векбах са отчасти истина - Tesla наистина имаха ограничител, който предпазваше батериите от прекомерно износване при по-екстремно шофиране, но компанията го премахна преди няколко месеца. Що се отнася до максималната скорост, Porsche са напълно прави - изисква се значително усилие в охлаждането, за да може да се движи електромобил с максималната си скорост за продължителен период от време. Такова охлаждане в настоящите модели на Tesla няма (новият Roadster може да промени това).

Немската компания е изключително сериозна в плановете си за електрическо бъдеще. За това говори фактът, че Porsche екипира всички 189 дилъра в САЩ с 800-волтови зарядни станции и в момента работи с други организации, за да предостави дори повече места за зареждане.