Официалният каталог от емотикони включва доста интересни предложения - като двойки от един и същ пол - но не отразява междурасови връзки. Приложението за срещи и "нещо повече" Tinder смята, че това е голям пропуск в 2018-а година и смята да го поправи с нов комплект иконки. Компанията се аргументира, че онлайн срещите и различните раси вървят "ръка за ръка" и с оглед на това, има нужда от по-голяма диверсификация при емотиконите.

Предложението, което Tinder са отправили към консорциума, който отговаря за емотиконите (Unicode Consortium), включва един основен дизайн (двойка със сърце между тях) в 21 различни вариации - в зависимост от цвета на кожата и пола. Tinder признава, че може би ще бъде предизвикателство да се включат толкова много варианти на една основна тема, но отбелязва, че Apple, Google и Microsoft имат достатъчно технологичен опит и талантливи дизайнери и програмисти, за да се справят с подобна задача.

Предложението е придружено от петиция, подписана от влиятелни и важни личности - включително съоснователят на Reddit Алексис Оханян и Дженифър Лий (двамата успешно предложиха емотикона с хиджаб). Не е ясно как и кога ще реагира Unicode Consortium на предложението, но историята показва, че подобни промени са възможни и не отнемат много време и усилия - през 2015-а консорциумът добави емотикони на еднополови двойки.

Едва ли Tinder има кой знае какви безкористни и алтруистични подбуди за подобна промяна. Компанията просто търси медийно внимание и репутация като прогресивно приложение.