Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

iMessage: 5 промени, които бихме искали да видим в iOS 12

15 март 2018
8381 прочитания
0 одобрения
0 неодобрения

iMessage: 5 промени, които бихме искали да видим в iOS 12

Прочетете още: Facebook Messenger подобрява опцията за групови разговори

Според последните слухове в момента Apple работи по премахването на всички бъгове, с които потребителите се сблъскват при чатовете. Затова може да се очаква, че iOS 12 по-скоро ще подобри настоящите функции, отколкото да въведе напълно нови такива. Ето някои от проблемите, които се налага да бъдат отстранени, както и няколко допълнителни възможности, които притежателите на iPhone биха искали да видят.

По-малко бъгове

Един от най-досадните бъгове в iMessages е подреждането на съобщенията не по хронологията на тяхното пристигне, а в напълно грешна последователност. Това често води до ситуации, при които отговорите излизат преди въпросите. От Apple се опитаха да поправят проблема с iOS 11.2.5, но въпреки това при много потребители това продължаваше да се случва и след ъпдейта. Очаква се новата опция iOS Cloud Sync да отстрани веднъж завинаги този бъг, но дали това наистина ще се случи, предстои да се види в iOS 11.3.

По-добра търсачка

Без съмнение Apple не е Google, но основна възможност за текстово търсене едва ли е толкова трудна за разработване. И все пак от години намирането на определен текст в iMessage е почти невъзможно. Когато съответната дума се напише в полето за търсене, винаги излиза само един резултат – обикновено от последния разговор, в който тя е споменавана.

А това всъщност е подобрение спрямо възможностите на търсачката при iOS 10, където тя насочваше потребителите към конкретния разговор. За да се открие определено съобщения обаче трябваше да се прегледа целия чат.

Най-добрия начин да се намери конкретен текст е като въобще не се използва iOS, а отделно приложение за Mac, наречено Chatology. То позволява да се издири определено съобщение доста по-лесно. То обаче не е включено в App Store, което предполага, че от Apple не го одобряват. А би трябвало след толкова много години на неработеща правилно търсачка.

Неизпратени съобщения, когато интернет връзката прекъсне

Друг проблем при iMessages е изпращането на съобщенията при прекъсване на интернет връзката. Обикновено те не достигат до получателя, когато връзката се възстанови. Потребителят ръчно трябва да препрати отново съобщението, а ако не го направи то ще седи на телефона с червено предупреждение Not Delivered.

Със сигурност не е толкова трудно бъгът да бъде оправен и от Apple да позволяват автоматично препращане на съобщенията след повторното свързване с интернет. А след като това технически е единственият начин да се изтрие съобщение, поне може да се предостави възможността подобна опция да се включва или изключва по желание на потребителя.

Събиране на всички линкове на едно място

Някои потребители може би не знаят, но всички получени снимки от един човек могат да се разгледат без текста на разговора през iMessages. Трябва само да се избере малкото кръгче с възклицателен знак в горния десен ъгъл. Тогава ще се появи екран, показващ изображенията без самия текст.

Много от притежателите на iPhone биха искали да съществува същата функция и за линковете. Всъщност към момента снимките, видео клиповете и прикачените файлове могат да бъдат търсени поотделно, единствено изключение правят изпратените линкове.

Повече възможности за редактиране на текст

iMessages се опитва да се отличи като приложение, което предлага много по-богато изживяване за потребителя – независимо дали става дума за по-голям избор от емоджита или забавни опции като невидимия текст, например.

Защо тогава да не се добави възможността да се удебелваят думи или фрази, както и да се използва наклонен шрифт. Вече iOS позволява на потребителите да пишат на ръка цели бележки, да изпращат анимирани снимки, а дори и кеш през Messages. Така че две подобни функции едва ли биха затруднили особено разработчици в компанията.

0 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Софтуер"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"iMessage: 5 промени, които бихме искали да видим в iOS 12"    

абонамент за бюлетина