Настоящото електрическо портфолио на японците от Nissan се върти предимно около модела Leaf, но компанията вече е готова да диверсифицира производството си. Шефът на европейското дизайнерско звено на Nissan Мамору Аоки разкрива пред Autocar, че до няколко години ще започне да се произвежда масово прототипът IMx. Не е ясно колко ще се промени производственият модел спрямо прототипа, но вероятно Nissan ще искат да запазят производителността на IMx. Прототипът обещаваше 435 конски сили и пробег от 600 километра с едно зареждане на батериите.

Подобни стойности поставят японския SUV като пряк конкурент на Tesla Model X, ако Nissan успеят да изпълнят обещанията си в модела, който ще се появи по улиците. Разбира се, както при всеки прототип, някои елементи на дизайна ще отпаднат - например гигантските нископрофилни джанти и острите ръбове по предната броня.

Въпреки това, някои от по-смелите и интересни решения ще останат - Аоки уверява, че интериорното решение за смес на дърво и прозрачна пластмаса ще намери път до крайния продукт. Renault-Nissan има стабилна и добра начертана пътна карта, що се отнася до електромобилите - очакват се осем модела до 2022-а година. И докато французите доста открито споделят информация за моделите си, до този момент Nissan бяха доста тихи. Новата информация за електрическия SUV показва, че японците също се движат по течението, което в се носи към електрическо бъдеще на автомобилите.