От десетилетия компанията Pininfarina е асоциирана с автомобилен дизайн - тя разбира се пуска на пазара доста модели, но обикновено под шапката на по-голяма компания - като Ferrari и Maserati например. Оказва се, че италианците са готови да направят следващата стъпка и да се превърнат в самостоятелен производител - изключително модерен при това.

Източници на Autocar съобщават, че Pininfarina ще стартира производството на собствена гама от изцяло електрически спортни автомобили, начело с хиперколата PF-Zero, която трябва да се появи на бял свят през 2020-а година. Тя ще има 1479 конски сили и ще бъде базирана на модулна платформа, изградена съвместно с Mahindra (компания, която има отбор във Formula E сериите) и Rimac. 

Останалата част от портфолиото ще включва предимно SUV автомобили. Най-високият клас модел ще носи наименованието PF-One и ще разполага с 940 конски сили от масивен 140kWh пакет батерии. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за под 3 секунди. Останалите модели ще бъдат конкуренция на Porsche Cayenne SUV и Macan. Вътрешни източници твърдят, че официално тези промени в компанията ще бъдат обявени по време на състезанието от Formula E в Рим на 14-и април.