Всички граждани на Европейския съюз ще имат по-забавни и интересни пътувания зад граница. От 1-и април влязоха в сила дълго обсъжданите правила за пренос на дигитални медии, които позволяват на потребителите, които пътуват в ЕС да достъпват Netflix, Amazon Prime и други подобни услуги при същите условия и скорости като в родната им страна. 

Регионални забрани и интерфейси на различни и непонятни езици вече няма да пречат на консумацията на дигитална медия в ЕС. Технически това е изпълнено чрез проверка на детайлите от акаунта и настоящия IP адрес, така че потребителите не трябва да въвеждат данни или да се ровят в настройките - всичко става автоматично. 

Правилата не касаят безплатни услуги (макар че, те могат да ги спазват по тяхно желание). Компаниите също така не могат да таксуват потребителите допълнително за това удобство. Интересна е ситуацията с Великобритания, която ще се откаже от тези права за преносимост на дигитални медии на 29-и март 2019-а, когато трябва да се случи нашумялото напускане на кралството на Европейския съюз, кодово наречено Брекзит.