Илон Мъск и компания адресираха един от най-дразнещите проблеми в Model 3 електромобила - позицията на контрола над автопилот функцията. До този момент от шофьорите се изискваше да ползват големия тъчскрийн в централната конзола, което на практика премества вниманието на водача от пътя към интериора. Сега нов ъпдейт позволява скоростта и дистанцията до автомобила да бъдат контролирани от скрол бутоните на волана.

Използването на тези бутони е много лесно. Когато автопилотът е в режим Traffic-Aware Cruise Control, водачът просто върти десния скрол бутон нагоре или надолу, за да увеличи или намали скоростта, респективно. За да бъде променена дистанцията до автомобила отпред, същият скрол бутон трябва да бъде натиснат наляво или надясно. Потребителите все още могат да правят тези настройки и през тъчксрийн конзолата или да активират гласови команди.

Новият софтуерен ъпдейт се справя и с друг проблем, който тормозеше щастливите притежатели на Tesla Model 3. Това е новото наличие на възможност да бъдат регулирани страничните огледала с помощта на вече споменатите скрол бутони на волана. Изглежда Tesla са решили да обърнат по-голямо внимание на безопасността, а това е става възможно благодарение на уникалната система за софтуерни подобрения и промяна на функционалността на автомобила.