Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Ревю: Polaroid Insta-Share Printer – вероятно най-забавният Moto Mod

09 май 2018
4853 прочитания
3 одобрения
0 неодобрения

Polaroid Insta-Share Printer – вероятно най-забавният Moto Mod

Александър Главчев

Визуалното и стилистично залитане към миналото е съвсем ясно отчетлива тенденция през последните години. Вероятно това е основната причина днес все по-често да виждаме хора с лентови фотоапарати… Един от основните недостатъци в тази насока – бавния процес по проявяване на снимките, е на прицел от много години. Още преди появата на цифровите апарати. Т.нар. моментна фотография се свързва най-вече с една компания – Polaroid.

Оригиналната фирма, създател на най-популярните моментни фотоапарати, фалира преди почти 17 години. Споменатото залитане към миналото обаче явно ще съхрани името ѝ и извън музеите. В момента на пазара има учудващо разнообразие от такива апарати, като вероятно едно от най-интересните предложения в тази насока е направено да се използва в тандем със смартфон! Запознайте се с Polaroid Insta-Share Printer.

Снимайте и получете веднага физическа снимка

Устройството се предлага от Motorola и представлява Moto Mod за смартфоните от Z серията на компанията. Това е ултра-компактен принтер, който ви позволява да разпечатвате снимки от телефона си.

Описание

Както всички “Мото модове” (като например 360-градусовата камера, която разгледахме, тествайки Moto Z2 Play), принтерът се прикрепя с магнити към гърба смартфона. Както можете да се досетите, все пак е принтер(че), той добавя солиден допълнителен обем към мобилното устройство. В него е предвиден отвор за вградената в телефона камера, така че да можете да снимате, докато двата продукта са “сдвоени”.

Тествах принтера в тандем със смартфона Moto Z2 Force

Принтерът се прикрепя с магнити към гърба смартфона

Принтерът е бял на цвят. Тежи 188 грама, а размерите му са 153,6 на 73,8 на 20,4 мм. Използва се специална хартия с марката Zink с размери 7,6 на 5 см, която идва в пакети по 10 броя.

Устройството разполага с вградена батерия с капацитет 500 mAh, която се зарежда през USB-C жак, намиращ се на гърба. Един заряд стига за 20 снимки, но той бързо пада дори да не печатате нищо. Машинката побира 10 броя фото хартии, т.е. съдържанието на един пакет. В кутията с нея получавате един. В пакета с топчето хартия има още едно, единадесето листче. То е синьо на цвят и при зареждане в принтера трябва да е отдолу.

Едно пакетче съдържа хартии за 10 снимки

Отпечатаните изображения изглеждат и се усещат като обикновени снимки. Хартията е гланцирана и твърда, а картинките не размазват при намокряне. Не на последно място това са и стикери – можете да премахнете фолиото на гърба и да ги залепите където пожелаете.

Използване

Главният екран на приложението Insta-Share PrinterПринтерът е направен така, че използването му да е максимално интуитивно. На корпуса са налице два бутона. Единият е на гърба и се използва за проверка на заряда на батерията. Втория дублира ролята на екранния “спусък” за снимане.

За да използвате устройството, трябва да си свалите специално приложение, наречено Insta-Share Printer. В него можете да обработвате изображенията, преди да ги изпратите за печат. Тук е редно да се отбележи, че снимките се отпечатват без използване на мастила (споменатата по-горе марка Zink идва от Zero ink), а чрез нагряване до определена температура за “активиране” на различните цветове.

Приложението позволява както да снимате на момента, така и да достъпвате вече налични снимки – от паметта на устройството или от профилите си във Facebook, Instagram или Google.

Въпреки че този “Мото мод” надали може да бъде наречен най-полезният сред останалите батерии, клавиатури и други джаджи, това със сигурност е най-забавната добавка за Z серията смартфони на Motorola. Устройството показва потенциала на Moto mods концепцията. 

Недостатъци

Известно неудобство създава работата с Insta-Share Printer приложението. При обработването на изображението можете да го мащабирате и завъртате, като проблемът е, че и двете действия се извършват с два пръста. Едновременно! В резултат всяко трепване води до размествания и финото позициониране на снимката често се оказва досадна задача.

Друг проблем е, че отпечатаното изображение е леко изрязано, спрямо това, което виждате на екрана. Все пак, не губите много площ и за справяне с този недостатък можете да използвате някоя от артистичните рамки, които можете да “апликирате” на снимката при обработката ѝ.

Работата с приложението понякога може да е досадна

Отпечатването на снимката става за 15-ина секунди

Тук трудно се вижда, но цветовете на снимката са малко по-студени

Нещо, което трябва да имате предвид е, че цветовете на отпечатаните изображения клонят към студената гама. Ако на снимките има повече зелено или синьо, то нещата изглеждат доста добре. Така и не успях обаче да изкарам от машината адекватно червено... Все пак, чрез софтуера можете да си поиграете с цветовете и да постигнете задоволителни резултати.

Заключение

Известно недоумение у мен буди цената на принтера – над 300 лв. Комплект за отпечатване на 20 снимки пък излиза около 30 лв. което е доста повече от цената, която можете да видите онлайн. Мисля си, че може би по-удачно за Lenovo щеше да бъде да следват принципа на Gillette – (относително) евтина самобръсначка, но скъп консуматив...

Емоцията от това веднага да получите истинска физическа снимка е налице

За финал: Ако не очаквате перфектно качество, то няма да бъдете разочаровани. Емоцията обаче от това веднага да получите истинска физическа снимка в ръцете си, да я дадете на приятел или да я залепите на хладилника например е налице!

3 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Ревю"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Ревю: Polaroid Insta-Share Printer – вероятно най-забавният Moto Mod"    

абонамент за бюлетина