Финансовият директор на Флорида Джими Патронис вярва, че неговият щат трябва да държи под око криптовалутите и всички ICO. Ето защо той е създал нова позиция - цар на криптовалутите (czar - не се шегуваме), който трябва да проучва как законите и различните правни рамки се отнасят към дигиталните валути. Назначеният на тази позиция също ще разработва специфични регулации, отнасящи се до криптовалутите в щата. В допълнение към това, всички компании, които работят с крипто и ICO ще трябва да се регистрират в офиса по финансови регулации и да бъдат под надзора на новия цар.

В официално изявление от офиса си, Патронис казва, че Флорида трябва да осигури нужното ниво на контрол над все по-популярните криптовалути. Целта е да бъдат защитени гражданите от потенциални рискове, свързани с тези нови разплащателни средства. 

US Securities назначи шеф по криптовалутите на национално ниво още в началото на месеца, но Патронис смята, че Флорида има нужда от местно лице, което да е по-наясно какво става в щата. Не е ясно обаче защо е избрана титлата цар.