Според източници на Android Police, следващият смартфон на LG от серията V (най-вероятно V40 ThinQ) ще включва в себе си 5 камери! Внезапно Huawei P20 Pro започва да изглежда доста консервативен. Две от камерите на LG ще се намират в предната част на телефона и ще служат за 3D лицево разпознаване, а останалите три ще бъдат на гърба и ще предлагат на потребителите различни ефекти - зуум, боке и др.

Очаква се новият телефон да бъде уголемена версия на излезлия по-рано G7 ThinQ. В дисплея ще има прорез, който става запазена марка на устройствата от 2018-а година, процесорът ще е Snapdragon 845, телефонът ще разполага и с отделен хардуерен бутон за извикване на Google Assistant, а за аудиофилите ще има четириканален DAC за по-добро качество на звука.

По-ранни слухове твърдяха, че V40 че се появи в края на лятото или началото на есента. Въпросът е дали устройството ще бъде прието добре и дали LG ще успее да задържи потъването си. Компанията разми линията от флагшип телефони между G и V сериите, а подобренията между различните генерации са твърде малки, за да убедят потребителите да сменят старите си устройства. Може би телефон с 5 камери ще е достатъчно иновативен и атрактивен, за да даде малко въздух на корейците? Предстои да разберем.