Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
PR ÇÎÍÀ
20 ное
2018
   

Защита, базирана на взаимодействоето

2808 ïðî÷èòàíèÿ

Модерните заплахи бързо изпреварват традиционните системи за сигурност и това изисква нов подход. В Stormshield са убедени, че киберсигурността е бизнес на всички и единственият начин да бъде ефективен е чрез взаимодействие. Там вярват, че холистичният подход, базиран на активното взаимодействие между двигателите за сигурност в основата на продуктите и решенията им, представлява бъдещето на задълбочена защита на ИТ системите.

На тази основа компанията разработи иновативна стратегия: многослойна съвместна защита, известна като MLCS (Multi-Layer Collaborative Security). Тази стратегия предефинира парадигмите на киберсигурността в ера на сътрудничество и конвергенция. Фокусът на компанията е концентриран върху три водещи аспекта: защита на мрежите, крайните устройства и информацията.

Stormshield Network Security – мултифункционални решения за защита на мрежите, които успоредно с останалите компоненти предлагат и прецизен модул за управление на уязвимостите.

Stormshield Endpoint Security – продукти насочени към ефективната защита на работните станции, срещу кибер атаки, независимо от тяхната сложност.

Stormshield Data Security – решения за защита на чувствителната информация и сигурна бариера срещу изтичането на данни.

Посредством активното сътрудничество между предлаганите от компанията защитни модули и устройства, Stormshield успява да изведе защитата на информационната сигурност на ново ниво. Този цялостен модел, основаващ се на синергията между отделните компоненти осигурява комплексна, гъвкава и непробиваема защита срещу съвременните кибер атаки.

В основата е кооперирането на технологиите в рамките на един уред. Продуктовата гама на Stormshield Network Security отговаря най-добре с мултифункционалната UTM (Unified Threat Management) защитна стена. Различните двигатели за сигурност на тези продукти обменят информация помежду си, за да вземат решения дали да блокират трафика, когато е необходимо.

Всички специализирани устройства и софтуерни програми си сътрудничат и обменят информация помежду си. По този начин всеки елемент от веригата за киберсигурност улавя информация, която след това записва и преразпределя към другите елементи, за да синхронизира политиките за сигурност. Това може да е сигнал UTM SNS (Stormshield Network Security), който автоматично ще активира правило за трафик със SES или предупреждение за изтичане на данни, когато SES разпореди спирането на SDS, за да запази кодираните данни в зависимост от използваната мрежа.

Последният слой на този авангарден арсенал за киберсигурност е фактът, че организацията играе активна роля в собствената си защита, след като стане част от общността на Stormshield. Всяка мрежа и всеки потребител дават възможност да се изброят всички заплахи, които са срещнали. Това предполага всеки да се възползва от опита на всекиго, защото в тази война никой не се бори сам.

Stormshield, собственост на Airbus Defense and Space, е лидер на европейския пазар, в областта на продуктите фокусирани върху информационната сигурност. Благодарение на широка гама от гъвкави решения, които лесно могат да бъдат интегрирани във всички видове инфраструктури, Stormshield осигурява високо качество в съчетание с гарантирана защита срещу съвременните кибер заплахи. Компанията произвежда продукти базирани на сертификати от най-високо ниво - Common Criteria EAL3+, EAL 4+, FIPS 140-2. Тези сертификации се допълват от правителствени акредитации, за тяхната приложимост в международни институции, с високи нива на конфеденциалност - EU RESTRICTED, NATO RESTRICTED. В допълнение, решенията разработени от Stormshield предлагат и набор от инструменти насочени към защита на индустриалните SCADA системи, нещо което ги отличава от традиционните UTM продукти.

Като ексклузивен дистрибутор за българския пазар S&T България предлага Stormshield през партньорската си мрежа. Компанията осигурява цялостна поддръжка на закупените продукти както и сертификационни обучения за администратори и специалисти.

S&T България
тел.: +359 884 28 50 03
snt@snt.bg, www.snt.bg

ICON ICON ICON ICON
абонамент за бюлетина