Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
PR ÇÎÍÀ
06 мар
2019
   

Христо Христов оглави глобалния ИТ Център за Компетенции на Атос в България

2224 ïðî÷èòàíèÿ

На новата си професионална позиция той ще продължи да развива Центъра, който предлага специализирани ИТ решения за индустрията за производство и дистрибуция на бързооборотни стоки.


Христо Христов се присъединява към високо технологичния френски гигант Атос, за да оглави глобалния ИТ Център за Компетенции, предоставящ ИТ решения и услуги за индустрията за производство и дистрибуция на бързооборотни стоки.

Експертният център е фокусиран в обслужването на международни клиенти от хранително-вкусовата индустрия. Благодарение на своите над 430 служителя и тяхната експертиза едновременно в ИТ сферата и индустрията на бързообортните стоки, тази организация на Атос в България действа като глобален инкубатор за иновации. Центърът осигурява експертно обслужване по време на целия жизнен цикъл на един проект – от консултирането и планирането, през изпълнението, до продължаващата във времето поддръжка.

Официално Центърът бе открит през октомври 2017 година, след като Атос придобива местната компания ИнфоПартнерс, основния доставчик на ИТ услуги за Кока-Кола Хеленик Ботлинг Къмпъни. Така създаденият глобален Център за Компетенции наследява близо 15 години опит в ИТ услугите за международен клиент със сложна SAP инфраструктура. Корените и историята на Центъра го превръщат в организацията в България с най-дългогодишен опит в предоставянето на SAP услуги за корпоративни клиенти. Компетенциите на специалистите в Центъра, обаче, не се ограничават до SAP технологиите – те носят със себе си експертиза и в сферите на бизнес анализите, системна инфраструктура, разработване на софтуер, мобилни приложения и интернет на нещата, а плановете за бъдещо развитие включват и разширяване на специализациите.

Сред основните предимства, които отличават Центъра за Компетенции като работно място, са работата по предизвикателни проекти, кооперирането с топ производителите и доставчици в ИТ сектора, ежедневният досег с големи международни клиенти и преди всичко свободата за израстване и движение вътре в организацията на Атос в България и по света. Фактът, че фокусът на проектите пада върху консултирането и споделянето на експертиза, допълнено от динамичната среда и разнообразните в естестеството си проекти, привлича компетентни кадри към работата в Центъра според Христов. Самият той избира да приеме предизвикателството по управление на Центъра за да бъде част от компания, която има същите амбициозни цели за развитие, каквито са и неговите.

Христо Христов носи със себе си 20 години опит в сферата на информационните технологии. Кариерният си път започва в системата на Кока-Кола, след което продължава развитието си е IBM, където през последните 13 години е заемал различни позиции, като последно е управлявал бизнеса свързан със SAP, Oracle и Microsoft за региона Централна и Източна Европа.

На новата си професионална роля той планира да продължи да развива Центъра за Компетенции, фокусирайки се върху разгръщането на специфичната експертиза, свързана с индустрията за производство и дистрибуция на бързооборотни стоки. Христо Христов споделя, че за година и половина Центърът се е разраснал както като брой клиенти и брой служители, така и като сфери на специализация на служителите. Съвсем наскоро Центърът се премести и в нова модерна бизнес сграда, което ще допринесе организацията да продължава да расте и да се развива със същите бързи и стабилни темпове.


Atos SE (Societas Europaea) е лидер в дигиталната трансформация с около 120 000 служителя в 73 страни и проформа годишен приход от около 13 милиарда евро. Като европейски „номер едно“ в облачните услуги, киберсигурността и високопродуктивните изчислителни системи, Групата предоставя цялостни решения за организирани хибридни облачни решения, големи данни, бизнес приложения и дигитално работно място посредством Фабриката си за Дигитална Трансформация, както и транзакционни услуги чрез своето направление Worldline - европейският лидер в разплащателната индустрия. Със своите върхови технологии, дигитална експертиза и индустриални познания, Atos подпомага дигиталната трансформация на своите клиенти от всички бизнес сектори. Групата e световен ИТ партньор на Олимпийските и Параолимпийските игри и оперира под марките Atos, Atos Syntel, Unify and Worldline. Atos е включена на парижката стокова борса CAC40.

ICON ICON ICON ICON
абонамент за бюлетина