Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
PR ÇÎÍÀ
14 мар
2019
   

Rittal се фокусира върху индустриалната интелигентност на панаира в Хановер

1611 ïðî÷èòàíèÿ

Интелигентната интеграция на процесите за създаване на стойност е ключът към цифровата трансформация. На панаира в Хановер (Hannover Messe) 2019 Rittal ще представи ползите от нови и подобрени системни продукти, цифрови процеси и подходяща инфраструктура. Един от акцентите е премиерата на ново поколение компактни и малки табла.

Индустриалната интелигентност изисква безпроблемни връзки между хора, машини и данни. На щанда си с площ от 1500 м² на панаира в Хановер водещият световен доставчик на решения за шкаф-системи, електроразпределение, контрол на климата и ИТ инфраструктура, както и на съответния софтуер и услуги, насочва вниманието към възможностите, създадени от цялостната цифрова интеграция: „Нашето дигитализирано продуктово портфолио и директното ни взаимодействие с посетители от всички индустрии са идеалната основа за задълбочено обсъждане на това как най-добре да се постигне ефективност на процеси“, заявява Уве Шарф, управляващ директор, бизнес единици и маркетинг към Rittal. Технологиите на Rittal са внедрени в повече от 90% от всички индустрии по света.


Премиера: нови компактни и малки табла, проектирани за изискванията на Индустрия 4.0

Търговският панаир в Хановер ще бъде свидетел и на представянето на изцяло нови продукти: „Разбрахме новите императиви на дигитализираната индустрия и в отговор на тези тенденции разработихме ново поколение компактни и малки табла. Във връзка с въвеждането на гамата климатици Blue e+ и системата стоящи шкафове VX25, всички наши основни продукти са напълно преработени и са подходящи за Индустрия 4.0 ”, обяснява г-н Шарф. Пускането на пазара на новите малки и компактни табла бележи цифровата трансформация на стандартизиран продукт, който се произвежда от Rittal вече повече от 50 години: произведени са 35 милиона табла AE, а това го прави най-популярното компактно табло в света. Този продукт се счита за първото масово произведено индустриално табло. Сега в Rittal се насочват към нововъзникващите потребности, поставени от дигиталната ера, и са създали напълно обновен и преосмислен системен продукт. Клиентите могат да се възползват от новите функции, които опростяват и ускоряват процесите на създаване на стойност, като същевременно подобряват гъвкавостта и надеждността.


Нова производствена база, насочена към Индустрията 4.0

В Хайгер в германската провинция Хесен Rittal е построила изцяло ново съоръжение за производство на най-новите компактни табла. Най-голямата инвестиция в историята на компанията, възлизаща на 250 милиона евро, е създала най-модерната в света фабрика за компактни и малки шкаф-системи, в съответствие с принципите на Индустрия 4.0. Високо автоматизираното съоръжение ще бъде неразделна част от управлението и изпълнение на поръчките, осигуряващо непрекъснатата наличност на стандартни продукти и съответните аксесоари. Посетителите на щанда на Rittal ще открият как взаимосвързано работят цифровите производствени процеси и как могат да ги използват за успеха на своя бизнес.


Интелигентно разпределение на електроенергията

Rittal ще разкрие в Хановер и най-новите си разработки в областта на разпределението на електроенергията: новият VX25 Ri4Power (базиран на новия корпус VX25 шкаф-система и до 6300А) е модулна система, която предлага разнообразни предимства по отношение на асемблирането на типово-тествани разпределителни шкафове с ниско напрежение - включително висока енергийна ефективност, високата наличност на качествени данни и лесното конфигуриране чрез наскоро пуснатата нова версия на софтуера Rittal Power Engineering.


Осезаеми ползи за клиентите чрез цифрови продукти и услуги

Индустриалната интелигентност дава възможност да се използват данни и алгоритми за наблюдение и управление на работата на системите, както и за надеждно прогнозиране на грешки или откази на компоненти: в производството, в електрическите мрежи и в логистиката. Rittal ще покаже на клиентите и предимствата на интелигентния анализ на данни. Това включва интегриране на активни решения като охлаждащи агрегати, чилъри и машини с инструменти за управление на информацията чрез сензори и интерфейси IoT или IIoT - които се намират на платформи като EPLAN eView и RiZone, или на стандартни платформи като Siemens MindSphere.


Интелигентни центрове за обработка на данни

Индустрия 4.0 изисква ниска латентност, съчетана с висока надеждност и сигурност. Rittal доставя съответната инфраструктура. Петте периферни центрове за данни ще бъдат показани в типични сценарии на употреба. Най-интересен ще е интелигентният център за данни (IEDC), разработен в партньорство с Atos и Siemens.


Инженеринг

На специалния си щанд H30 в зала 6, дъщерните дружества на Rittal - Eplan и Cideon, ще покажат как индивидуалните инженерни решения могат ефективно да подкрепят стратегиите за цифрова трансформация на клиентите. Фокусът е върху Лабораторията за ефективност. Експертите на Eplan и Cideon ще работят с посетителите за моделиране на текущи и целеви инженерни процеси, както и за извършване на анализ на пропуските като основа за системна цифровизация. Освен това ще бъде показан EPLAN eVIEW: първото по рода си решение от облачната система ePulse.


ICON ICON ICON ICON
абонамент за бюлетина