Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
PR ÇÎÍÀ
02 апр
2019
   

Втората по големина банка в Германия DZ BANK избра платформата Cognito® на Vectra® за откриване и лов на киберзаплахи

2237 ïðî÷èòàíèÿ

С активи в размер на 506 млрд. евро през 2017 г., DZ BANK е втората по големина банка по размер на активите в Германия. Кооперативните банки обслужват многобройните малки и средни предприятия в Германия. Като централна кредитна институция, DZ BANK укрепва бизнеса си и осигурява достъп до капиталовите пазари. Тя предлага услуги на дребно, корпоративни и институционални банкови услуги.

"Класическите системи за превенция като защитни стени и системи за откриване и предотвратяване на проникване не покриват напреднали постоянни заплахи или неправилно поведение в мрежата", казва Матиас Таубер, старши мениджър услуги за ИТ сигурността в DZ BANK, която служи като централна институция за повече от 900 кооперативни банки в Германия. В банката работят 30 000 души в Европа, Азия и САЩ.

Мисията на Таубер да защитава активите, операциите и чувствителната информация на банката е усложнена от широк спектър от регулации за поверителност на данните и финансови регламенти. „Системите, базирани на подпис, откриват само това, което знаят, вместо това, което са пропуснали", казва той. „Искахме да преминем от традиционна технология към нова.”

Таубер и екипът му търсят новия клас за анализ на мрежовия трафик, задвижван от Изкуствен Интелект, за да открият скрити кибератаки и да спрат заплахите по-бързо. „Установихме, че имаме празнина в откриването на напреднали постоянни заплахи и аномалии в мрежата“, казва Таубер. За да затвори тази празнина, DZ BANK избра платформата Cognito® за откриване и лов на кибер атаки от Vectra®. Cognito дава възможност на DZ BANK да открива заплахите в реално време, автоматично предава сигнали и реагира бързо на скрити нападатели в работните натоварвания на центровете за данни и устройствата на потребителите и Интернет на нещата.

S&T България е дистрибутор за българския пазар на Vectra® - световен лидер в прилагането на Изкуствен интелект за откриване и залавяне на кибератаки.

Автоматизираната платформа за откриване и реагиране на заплахи Cognito® от Vectra® съчетава човешкия опит с широк набор от наука за данни и техники за машинно обучение. Този модел осигурява непрекъснат цикъл на разузнаване на заплахи и изучаване, основано на най-съвременни научни изследвания, модели за глобално и локално изследване.Глобално изследване

Моделът на Cognito AI започва с откриването и анализирането на възможно най-много заплахи, така че да се идентифицират общите им характеристики. Той изисква мащабен анализ на много видове злонамерен трафик и съдържание, както и експертиза за намиране на конкретни характеристики.

Локално изследване

Докато глобалното изследване е критично, някои неща могат да се научат само на базата на местния опит. Например, никакъв глобален анализ не може да ви каже кога служителите се държат по различен отпреди начин.

Интегрирано разузнаване

Днешните кибератаки са сложни, многостепенни операции, които се развиват с времето и обхващат различни техники и стратегии, които помагат на нападателите да се движат по-дълбоко в мрежата. В резултат на това е изключително важно за моделите за откриване на заплахи да разполагат с интелигентност, за да асимилират цялата налична информация, за да идентифицират по-голямата атака, а не само компонентите.

Науката за данните, която стои зад модела на Cognito Изкуствен интелект, представлява безпрецедентна иновация в методологиите за откриване. Използвайки поведенческия анализ на ниво пакет, този нов модел уникално съчетава човешкия опит, глобалното и локалното изследване в едно просто, интегрирано решение, което значително подобрява операциите по сигурността. Откриването на множество нови, силно усъвършенствани кибератаки продължава да бъде предизвикателна перспектива. Но Cognito твърдо отстоява своя ангажимент за разработване на нови инструменти и методологии, които откриват всякакви заплахи в бъдещето.


S&T България

Тел.: +359 884 28 50 03

snt@snt.bg, www.snt.bg

ICON ICON ICON ICON
абонамент за бюлетина