Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
PR ÇÎÍÀ
18 апр
2019
   

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

2900 ïðî÷èòàíèÿ

Fujitsu представи своята нова генерация PRIMERGY M5 сървъри, както и второто поколение PRIMEQUEST сървъри. Всички те са снабдени с новата NVRAM памет на Intel - Intel® Optane™ DC persistent memory, която подобрява значително производителността на машините. При този тип памет данните стоят много по-близо до процесорите, като така се намалява времето за прехвърляне на данни между процесите на обработка и съхранение. Намаляването на латентността на системата ускорява изпълнението на критичните работни процеси, от облачни услуги до собствени (on-premise) бази с данни. Благодарение на технологията за енергонезависима RAM памет, новите машини на японския технологичен гигант осигуряват супер бърза обработка на данни, при което приложенията извличат полезната информация за много по-кратко време дори когато говорим за огромни количества от данни.

Новите PRIMERGY и PRIMEQUEST сървъри са базирани на пионерската работа на Fujitsu по проекта NEXTGenIO, който е част от най-голямата програма за научни изледвания и иновации на Европейския съюз – Хоризонт 2020. Проектът е ръководен от EPCC (центърът за суперкомпютри към Университета на Единбург) и има за цел да тласне напред производителността на системите за високопроизводителни изчисления (HPC systems) и да отвори вратата към т. нар. Exascale изчисления, които са 1000 пъти по-бързи от сегашните Petascale системи. NEXTGenIO използва разработената от Intel т.нар. „енергонезависима постоянна памет“. Fujitsu е отговорен за хардуерния прототип с помощта на енергонезависимата памет Intel® Optane™ DC и системния софтуер (например BIOS, драйвери, и т.н.), с цел да се намалят затрудненията, причинени от относително слабите скорости на четене и запис на данни от паметта, известни като входно-изходни операции за секунда (IOPS), в сравнение със скоростите за обработка. Успехът на този проект на ЕС спомогна за въвеждането на тези безпрецедентни входно-изходни (I/O) възможности в PRIMERGY х86 и PRIMEQUEST сървърите на Fujitsu.

„Предприятията разглеждаха необходимостта да управляват и съхваняват огромни потоци от данни като неудобство, но вече започват да осъзнават огромния им потенциал, който просто трябва да бъде отключен. С непрестанния напредък на технологиите, който доближава тези огромни масиви от данни до сървърните процесори, можем да ускорим времето за получаване на информация и да гарантираме, че нашите клиенти могат да извлекат по-големи от всякога ползи от натрупаните данни. Този скок във възможностите също така отваря вратите за развитието на иновативни приложения“, коментира Оливие Делашапел, ръководител Category Management, Fujitsu EMEIA.

Подобренията в производителността вече могат да бъдат видяни и от резултатите на няколко независими измервания. Сървърът PRIMERGY RX2540 M5 чупи два рекорда в теста на VMware VMmark, който мери производителност, възможности за надграждане и консумация на енергия по едно и също време на платформите за виртуализация. В допълнение на това, системата PRIMERGY RX4770 M5, снабдена с Intel® Optane™ DC постоянна памет, постигна изключителни резултати при изпълнението на SAP Business Warehouse, edition for SAP HANA® Standard Application Benchmark Version 3 с общо 9,1 милиарда първоначални записа. Така освен отлична производителност, клиентите получават тройно по-голям капацитет памет и драстично намаляват времето за рестартиране на техните бази данни. Това нагледно демонстрира новите възможности на вградените в паметта бази данни и новите конфигурации между памет и съхранение с модулите за постоянна памет на центровете за данни (data center persistent memory modules - DCPMM) .

Двете системи PRIMERGY RX4770 M5 и PRIMERGY RX2540 M5 поставят рекорди и при тестовете SPECjbb2015, където се оценява производителността и възможностите за надграждане на системи,  които работят с бизнес приложения в Java среди (Java business application environments).

Последващите ъпгрейди на системата позволяват на новата генерация PRIMERGY M5 и втората генерация на PRIMEQUEST 3000 сървъри да поддържат повече потребители едновременно, както и повече виртуални машини на система. Следователно бизнесът може по-бързо да разширява приложенията, които предоставя на виртуалните инфраструктури, като предоставя повече услуги на своите клиенти и подобрява тяхното качество.

PRIMERGY и PRIMEQUEST сървърите се поддържат и от Fujitsu’s Software Infrastructure Manager (ISM), който дава контрол и видимост над целия център за данни на оргранизацията – от сървъри, системи за съхранение на данни, мрежи и софтуер за управление на облачни инфраструктури, до захранване и охлаждане с помощта на интуитивен потребителски интерфейс. Новото поколение сървъри се предлагат с безплатна версия ISM Essential, която осигурява мониторинг на конвергираната инфраструктура, както и съществени функции за управление на сървъра.

Цена и наличности

Цената зависи от региона и конфигурацията. Новите PRIMERGY и PRIMEQUEST сървъри могат да бъдат поръчани от партньорската мрежа на Fujitsu, както следва:

  • PRIMERGY RX2530 M5, RX2540 M5, RX4770 M5, CX 2550 M5, CX2560 M5, CX2570 M5 и сериите   PRIMEQUEST 3000 вече могат да бъдат поръчвани.
  • PRIMERGY RX2520 M5 и TX2550 M5 ще бъдат поръчваеми от юни 2019.
ICON ICON ICON ICON
абонамент за бюлетина