Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
PR ÇÎÍÀ
30 май
2019
   

Как да си гарантираме, че няма да изтрием важна информация от компютъра си?

1518 ïðî÷èòàíèÿ

Често потребителите използват командата Shift+Del при триене на информация, за да избегнат натрупване в Recycle Bin и постоянното препълване на диска. Ако обаче стане някаква грешка и заедно с излишните файлове бъде изтрита важна информация, софтуерът на EaseUS би бил от изключителна полза. 

Компанията съществува повече от 14 години, като през цялото това време разработва решения за възстановяване на файлове. Началните версии определено имаха някои недостатъци, но последната версия – 12.9 – е значително подобрена.

За разлика от много други решения на пазара, софтуерът за възстановяване на изтрити и повредени файлове на EaseUS e изключително интуитивен и лесен за използване. Компанията си е поставила за цел още в началото на реализацията на проекта интерфейсът на платформата ѝ да бъде удобен и лесен дори за онези, които нямат инженерна диплома в компютърните системи.

EaseUS Data Recovery Wizard поддържа впечатляващ набор от Windows версии - Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP, Windows Server 2019/2016/2012/2008/2003 - почти всичко излизало след Windows 97. За инсталация просто теглите файла от официалния сайт, като можете да на първо време да се запознаете с тестовата версия и чак след това да решите дали инвестицията си заслужава. В таблицата по-долу можете да видите разликите между отделните нива на Data Recovery Wizard, пробната версия ще ви даде само възможности за сканиране на изгубените файлове, без опция за възстановяване, така че за да вие полезен този софтуер, ще трябва да изберете някоя от платените версии.

Pro версията възлиза на обща стойност 80 евро, като компанията предлага различни отстъпки, промоционални кодове и други подобнипреференциални варианти, които да облекчат допълнително товара върху портфейла. За по-сериозни цели има и Tehnician версия, която разчита на абонамент - за година, две или до живот, но там цените са различни - 279/369/469 евро респективно. Тези версии могат да бъдат инсталирани на много машини, което ги прави по-подходящи за бизнес цели - системни администратори на малки и средни компании и други подобни.

Тъй като най-полезна и интересна за вас ще бъде Pro версията, която да ползвате вкъщи, е хубаво да сме наясно в детайли с нейните функционалност. 

Началния екран на EaseUS Data Recovery Wizard предлага най-често посещаваните локации и опция за избор на конкретна папка за сканиране. Първото, което ще видите, след като инсталирате софтуера, е началния екран, който ви предлага различни локации за сканиране. Можете да сканирате целия си системен диск или други устройства за съйранение, както и често използвани места като Desktop и Recycle Bin или да изберете конкретна папка.

Сканирането на целия системен диск на тестова конфигурация отнема около час (опитите са правени с 1TB SSD на Western Digital). След като сканирането приключи, имате достъп до всички засечени файлове, включително изтритите - от вас или от някоя програма. Тези файлове се сортират отделно, като имате филтър, с който можете допълнително да подредите файловете по вид. Търсенето също е много полезно.

След като откриете файловете, които искате да върнете обратно към живот, просто натискате Recovery и магията се случва. Софтуерът ще ви попита къде да запише възстановения файл и дали да запази и оригинал.

Поддръжка

Платената версия на EaseUS Data Recovery Wizard използва 256-битово криптиране за всички опции, които включват копиране и бекъп на файловете в облака на EaseUS, а обслужването на клиенти е на много високо ниво.

Трябва да е ясно, че повечето безплатни версии си подсигуряват начин да не са съвсем "безплатни" - събирайки личните ви данни или предлагайки реклами, често дори продават информацията ви на трети страни, за да оправдаят разходите си. Вторият фактор е по-важен - когато става дума за критична информация, която може да ви спести не само главоболия, но и пари (загубени сметки, криптокодове, документи) - тогава разход за софтуер е напълно оправдан.

EaseUS предоставя специален промоционален линк, с който можете да получите 50% отстъпка от продукта.

ICON ICON ICON ICON
абонамент за бюлетина